Έγινε κούκλα Μπάρμπι: Η επιστήμονας που σχεδίασε το εμβόλιο της AstraZeneca [videos]

File photo: Η Sarah Gilbert στο γραφείο της κρατώντας την κούκλα της…Screenshot via YouTube/AP




Η κατασκευάστρια εταιρεία της παγκοσμίως δημοφιλούς κούκλας Μπάρμπι, η Mattel, δημιούργησε μια κούκλα της επιστήμονα που σχεδίασε το εμβόλιο της Οξφόρδης για τον κορωναϊό, της καθηγήτριας  Sarah Gilbert.

Η Sarah Gilbert είπε ότι βρήκε τη δημιουργία «πολύ περίεργη» στην αρχή – αλλά ελπίζει ότι θα εμπνεύσει τα παιδιά.

“Η ευχή μου είναι η κούκλα μου να φέρνει τα παιδιά σε επαφή με σταδιοδρομίες που μπορεί να μην γνωρίζουν, όπως είναι αυτή του εμβολιολόγου”, είπε.

Η Μπάρμπι της είναι μία από τις πέντε που τιμά τις γυναίκες που εργάζονται στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (Stem).

Η εμβολιολόγος Sarah Gilbert άρχισε να σχεδιάζει ένα εμβόλιο για τον κορωναϊό στις αρχές του 2020, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Covid στην Κίνα.

Το εμβόλιο της – το εμβόλιο της Οξφόρδης -AstraZeneca – είναι τώρα το πιο ευρέως χρησιμοποιημένο σε όλο τον κόσμο, με δόσεις να αποστέλλονται σε περισσότερες από 170 χώρες.

“Ελπίζω τα παιδιά που βλέπουν τη Μπάρμπι μου θα συνειδητοποιήσουν πόσο ζωτικής σημασίας είναι η σταδιοδρομία στην επιστήμη για να βοηθηθεί ο κόσμος γύρω μας”, δήλωσε η Sarah Gilbert.

Τα τελευταία χρόνια, ο κατασκευαστής παιχνιδιών Mattel επιδίδεται σε μια καμπάνια διάψευσης της κριτικής που δεχόταν ότι η κούκλα της Μπάρμπι προβάλει μια μη ρεαλιστική εικόνα της γυναίκας στις νεαρές ηλικίες.

Προσφέρει τώρα κούκλες με θέμα τη σταδιοδρομία – όπως πυροσβέστης, γιατρός και αστροναύτης – και σε μια σειρά τόνων δέρματος πέρα ​​από την αρχική λευκή, ξανθιά κούκλα της που πρωτοκυκλοφόρησε το 1959.

Οι πωλήσεις της κούκλας Μπάρμπι αυξήθηκαν σε υψηλό έξι ετών πέρυσι, καθώς η πανδημία είδε τους γονείς να αγοράζουν πολλά παιχνίδια για τα παιδιά τους.

Με πληροφορίες από BBC

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Casa De Papel, το εκρηκτικό τρέιλερ του 5ου κύκλου: «Αυτό που ξεκίνησε σαν ληστεία, τελειώνει με πόλεμο»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: