Προκρίθηκε στα ημιτελικά, στην 5η θέση η Σπανουδάκη: Απέτυχε ο Αναστασάκης στη σφυροβολία

Στη δεύτερη προκριματική σειρά των 200μ. γυναικών, η Ραφαλία Σπανουδάκη δεν τα κατάφερε, καθώς τερμάτισε στην 5η θέση με 23.16 κι αποκλείστηκε από τα ημιτελικά. Φωτογραφία via APE-MPE, ANA-MPE




Η Ραφαλία Σπανουδάκη προκρίθηκε στα ημιτελικά των 200 μ. γυναικών στο Ολυμπιακό τουρνουά στίβου, με τον 22ο καλύτερο χρόνο σε όλες τις προκριματικές σειρές με 23.16 και ΔΕΝ αποκλείστηκε από το αγώνισμα, όπως εκ παραδρομής μεταδόθηκε.

Στη δεύτερη προκριματική σειρά των 200μ. γυναικών, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε στην 5η θέση με 23.16, όμως κατάφερε να μπει στους ημιτελικούς, καθώς είχε συνολικά τον 22ο καλύτερο χρόνο των προκριματικών.

Στη σειρά της Σπανουδάκη κυριάρχησε η Τζαμαϊκανή Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις με 22.22, ενώ το καλύτερο χρόνο όλων των προκριματικών κατέγραψε η Κριστίν Εμπομά από τη Ναμίμπια με 22.11.

Προηγουμένως το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε μεταδώσει η Ελληνίδα αθλητρια αποκλείστηκε. Η είδηση ήταν λάθος. Τελικά προκρίθηκε.

Αποκλεισμός και για τον Αναστασάκη

Μετά τον Χρήστο Φραντζεσκάκη, ούτε ο Μιχάλης Αναστασάκης κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της σφυροβολίας των Ανδρών.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, που μετείχε στο β΄ προκριματικό γκρουπ, είχε καλύτερη βολή στα 73 μέτρα και 52 εκατοστά στην πρώτη προσπάθεια και κατετάγη 10ος στο γκρουπ του.

Το μίνιμουμ όριο πρόκρισης έχει οριστεί στα 77,50 μέτρα κι αν δεν καταφέρει να το φτάσει κανένας, τότε στον τελικό προκρίνονται οι 12 καλύτερες βολές.

Από τον όμιλο του Αναστασάκης το όριο υπερέβησαν οι Πολ Νοβίτσκι (Πολωνία, 79,78μ.), Ρούντι Γουίνκλερ (ΗΠΑ, 78,81) και Έιβιντ Χένρικσεν (Νορβηγία, 78,79).

Μάθημα ήθους από τον Ιακωβίδη: Δεν είναι ηθικό να συνεχίσω με τους συναθλητές μου να ανεβαίνουν Γολγοθά

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: