Ανοίγει η βεντάλια της υποχρεωτικότητας: Σκέψεις για επέκταση σε Στρατό, Σώματα Ασφαλείας, Δημόσιο

Κόσμος κάθεται σε καταστήματα εστίασης, σε εξωτερικό χώρο, στην Κόρινθο, την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021. Άνοιξε η εστίαση, χωρίς μουσική, με τραπεζοκαθίσματα αποκλειστικά σε ανοικτό χώρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Παιδείας συμπεριέλαβαν στο καθεστώς της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τόσο τους ιδιώτες γιατρούς όσο και τους φαρμακοποιούς.

Μάλιστα τα εξεταζόμενα πρόστιμα σε περίπτωση μή συμμόρφωσης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, θα ξεκιμούν από 5.000 ευρώ και θα φθάνουν στις 10.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής, ο δε έλεγχος θα γίνεται μέσω του Μητρώου Εμβολίων.

Ωστόσο στις σκέψεις της κυβέρνησης ήδη εμφιλοχωρεί η επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Σε υγειονομικό επίπεδο τις σχετικές εξελίξεις μπορεί να επιταχύνει η ενδεχόμενη συνέχιση της κατακόρυφης αύξησης κρουσμάτων, που χθες κατέγραψαν αρνητικό ρεκόρ με πάνω από 4.600 νέα περιστατικά.

Η αμέσως προηγούμενη αρνητική επίδοση είχε σημειωθεί στις 30 Μαρτίου 2021 με 4.340 κρούσματα, ενώ το 2020 ο μεγαλύτερος αριθμός διαγνώσεων που είχε καταγραφεί ήταν τα 3.316 στις 12 Νοεμβρίου.-σε νομικό και ηθικό επίπεδο- αναμέπερίπτωση θα προβλέπονται πρόστιμα.

Από δε νομικής σκοπιάς, πιθανή επέκταση της υποχρεωτικότητας διευκολύνεται από την αναμενόμενη χορήγηση πλήρους άδειας στα κυκλοφορούντα εμβόλια και από τις ευρωπαϊκές αρχές, δρόμος που έχει ήδη ανοίξει στις ΗΠΑ με την πλήρη αδειοδότηση που έλαβε το σκεύασμα της Pfizer.

Ετσι στο τραπέζι της κυβέρνησης μπαίνει πλέον το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στο στρατό -τόσο στα μόνιμα στελέχη όσο και στους στρατεύσιμους- αλλά και γενικότερα στους ένστολους (Σώματα Ασφαλείας).

Η δεύτερη επαγγελματική ομάδα που μπαίνει στο κάδρο της υποχρεωτικότητας είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρώτης γραμμής, όσοι δηλαδή, βάσει της φύσης της εργασίας τους, έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες.

Το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, τέθηκε κατα πληροφορίες εκ νέου στον χθεσινό πρωινό καφέ του Μαξίμου με κεντρική κατεύθυνση ότι το επόμενο διάστημα πρέπει να ανάψει το πράσινο φως για την επέκτασή της. Αλλωστε η αναγκαιότητα αποφυγής ενός νέου lockdown και η συνειδητοποίηση ότι η κυβέρνηση δεν θα πληγεί πολιτικά από ενδεχόμενη σύγκρουση με τους ανεμβολίαστους, συνιστούν κυρίαρχη τάση στο Μαξίμου.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ, ΕΘΝΟΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Σύγκρουση στη Βουλή για την διαχείριση των πυρκαγιών και τα μέτρα αποκατάστασης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: