Αφγανοί απεγνωσμένοι πολίτες πέφτουν στο κενό από αεροπλάνο που απογειώνεται [βίντεο]

File Photo Διάκρίνεται άνθρωπος να πέφτει στο κενό μετά την απογείωση αεροπλάνου από το αεροδρόμιο της Καμπούλ Screenshot video Aśvaka – آسواکا News Agency @AsvakaNews via kathimerini.gr




Η απελπισία κάποιων Αφγανών να ξεφύγουν από την καταδυνάστευση των Ταλιμπάν τους οδηγεί σε απονενοημένες πράξεις, όπως είναι το να γαντζωθούν στις ρόδες των αεροσκαφών που απογειώνονται.

Βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου εμφανίζει ανθρώπους να πέφτουν από αεροσκάφος που φεύγει από το αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι της Καμπούλ. Πρόκειται για τα μικρά μαύρα σημάδια που φαίνονται να πέφτουν από το αεροπλάνο την ώρα που εκείνο κερδίζει ύψος.

 

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι υπάρχουν ήδη τουλάχιστον πέντε νεκροί στο αεροδρόμιο. Πληροφορίες αυτήκοων μαρτύρων κάνουν όμως λόγο για πτώση τριών ανθρώπων που έκαναν τρομακτικό θόρυβο όταν έπεφταν στο έδαφος.

Aśvaka – آسواکا News Agency – video twitter @AsvakaNews μέσω kathimerini.gr

Η φρικτή εικόνα αποτυπώνει τον πανικό των Αφγανών με τη κατάληψη και της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν την Κυριακή, καθώς θυμούνται το καθεστώς που είχαν επιβάλει οι ακραίοι Ισλαμιστές όταν είχαν ξανά τον έλεγχο της χώρας από το 1996 ως το 2001.

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Χωρίς ντροπή ΗΠΑ και ΕΕ διασώζουν τους υπηκόους τους και αφήνουν στους Ταλιμπάν όσους Αφγανούς βοήθησαν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: