Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Εφημερίδες της Κύπρου. ΚΥΠΕ




Οι υποθέσεις γιατρών χωρίς πτυχίο που εξετάζουν ασθενείς, οι προβληματισμοί για τη λύση διενέργειας PCR και rapid test στα Πανεπιστήμια…

…η έκθεση εμπειρογνώμονα για τις πυρόπληκτες περιοχές Λεμεσού και Λάρνακας, η έκτη θέση της Κύπρου στην ΕΕ σε σχέση με την ακριβότερη τιμή ψωμιού και δημητριακών και οι προειδοποιήσεις του ΝΑΤΟ προς τους Ταλιμπάν, είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου το Σάββατο.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Γιατροί χωρίς πτυχίο εξετάζουν ασθενείς» και γράφει ότι σε καταγγελίες για γιατρούς «μαϊμού» οι οποίοι εξετάζουν ασθενείς με πλαστούς τίτλους ιατρικής, προέβη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου Μάριος Κουλούμας. Αλλού αναφέρεται στους πέντε νέους θανάτους από τον κορωνοϊό εκ των οποίων ένας 53χρονος και ένας 57χρονος. Επίσης η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στο οδοιπορικό του ΚΥΠΕ στο blue bungalow του Πολ Γεωργίου στο Βαρώσι.

«Παγίδα τα PCR και rapid στα πανεπιστήμια» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει πως εκφράζονται φόβοι ότι η λύση PCR και rapid test που προωθείται δεν διασφαλίζει τη μη διασπορά της Covid – 19 στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Αλλού γράφει ότι η ανεπάρκεια του Ποινικού Κώδικα έρχεται ξανά στο προσκήνιο με αφορμή τη διασπορά ψευδούς είδησης περί υποτιθέμενου θανάτου 12χρονου κατόπιν εμβολιασμού. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει ότι είναι στενό το χρονικό περιθώριο για παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων σε δανεισμό μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων.

Με τίτλο «Σήμα κινδύνου για πλημμύρες» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρεται στο κύριό του θέμα στην έκθεση του εμπειρογνώμονα καθηγητή διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμιου Λέκκα, για τις πυρόπληκτες περιοχές Λεμεσού και Λάρνακας, ο οποίος αναφέρεται στον κίνδυνο να βρεθούν οι περιοχές αυτές αντιμέτωπες με πλημμύρες και κατολισθήσεις. Αλλού γράφει ότι συνεχίζεται με φρενήρεις ρυθμούς η απομάκρυνση πολιτών από την Καμπούλ με πτήσεις από το αεροδρόμιο, ενώ κατά χιλιάδες διασχίζουν τα σύνορα με τις γειτονικές χώρες. Ο «Φ» γράφει επίσης ότι αρχίζει επαφές η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Αγοράζουμε το ψωμί ως να ήταν… παντεσπάνι”, αναφέρεται σε στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και γράφει ότι η Κύπρος είναι η έκτη ακριβότερη στην τιμή του ψωμιού και των δημητριακών, ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ. Αλλού γράφει ότι ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι αποτελεί οικονομική ένεση η ενιαία ανάπτυξη λιμανιού – μαρίνας Λάρνακας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι γιατροί «μαϊμού» βλέπουν ασθενείς και ο ΠΙΣ σηκώνει τα χέρια ψηλά.

«Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί τους Ταλιμπάν» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα  η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», γράφοντας ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ προειδοποίησαν την Παρασκευή τους Ταλιμπάν να μην αφήσουν το Αφγανιστάν να καταστεί έδαφος παραγωγής τρομοκρατίας, όπως έκαναν δύο δεκαετίες προηγουμένως. Αλλού αναφέρεται στην κοινή άσκηση Έρευνας – Διάσωσης Κύπρου – Ελλάδος με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ – 04/21» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Αστυνομία διερεύνησε σε 6 χρόνια 11 περιπτώσεις γιατρών που είναι ύποπτοι για ψεύτικα πτυχία ιατρικής.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κώστας Σταυρινός
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: