Πιθανή η ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω covid: Δήλωση στο Τόκιο, 3 μέρες πριν την πρεμιέρα

File photo: Οι ολυμπιακοί κύκλοι μπροστά στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο, τον κύριο χώρο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. EPA/Tamas Kovacs HUNGARY OUT




Τρεις ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής δήλωσε ότι ακόμη δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ματαίωσης των Αγώνων, ρίχνοντας “βόμβα” στην προοπτική της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης του πλανήτη στην Ιαπωνία.

  •  O επικεφαλής της οργανωτικής Επιτροπής του Τόκιο 2020 δεν απέκλεισε μία ακύρωση της τελευταίας στιγμής των Αγώνων, καθώς όλο και περισσότεροι αθλητές βρίσκονται θετικοί.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εάν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη μπορεί ακόμη να ακυρωθεί ο Τοσίρο Μούτο είπε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα νούμερα των κρουσμάτων.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των μολύνσεων. Οπότε θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις εάν υπάρξει αύξηση των περιπτώσεων», δήλωσε ο Μούτο.

«Έχουμε συμφωνήσει ότι με ανάλογα την κατάσταση στην επιδημία, θα συγκαλέσουμε πενταμερείς συνομιλίες».

“Σε αυτό το σημείο, τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν ή να μειωθούν, οπότε θα σκεφτούμε το τι πρέπει να κάνουμε όταν προκύψει μία τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε ο Μούτο.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Τόκιο, Ιαπωνία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

125 χρόνια Ολυμπιακοί Αγώνες: 1.367 αθλητές και 117 μετάλλια για την Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: