Τραγωδία στη Γερμανία: Τουλάχιστον 20 νεκροί – Ξεπέρασαν τους 70 οι αγνοούμενοι

File Photo Εικόνα καταστροφής μετά την επέλαση ορμητικού χείμαρρου κατά τη διάρκεια πλημμύρας EPA/LAURENT GILLIERON μέσω ΚΥΠΕ




Στους 20 έχουν φθάσει οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για «δεκάδες αγνοούμενους».

Στο επίκεντρο της καταστροφής βρίσκεται το Σουλντ, στον ποταμό Αρ, ο οποίος υπερχείλισε, παρασύροντας τουλάχιστον έξι σπίτια. Όπως επισημαίνουν οι τοπικές αρχές, η κατάσταση παραμένει ασαφής, καθώς τα θύματα έχουν μέχρι τώρα ανασυρθεί σε διάφορα σημεία. Ολόκληρη η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στις επιχειρήσεις συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με ερπυστριοφόρα οχήματα και ομάδα 230 ατόμων.

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ η παροχή πόσιμου νερού έχει διακοπεί σε πολλά σημεία. Οι τηλεπικοινωνίες πραγματοποιούνται με μεγάλη δυσκολία και ο αριθμός έκτακτης ανάγκης είναι, σύμφωνα με την BILD, εκτός λειτουργίας. Σε εξέλιξη βρίσκονται δεκάδες επιχειρήσεις διάσωσης, αναφέρει η Αστυνομία.

Για «δραματική κατάσταση» έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ‘Αρμιν Λάσετ, ο οποίος ακύρωσε και τη συμμετοχή του σε ημερίδα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) που πραγματοποιείται σήμερα στη Βαυαρία και έσπευσε στην περιοχή των καταστροφών, με πρώτη στάση την Αλτένα, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένας 46χρονος πυροσβέστης προσπαθώντας να σώσει ένα άτομο εγκλωβισμένο στο υπόγειο του σπιτιού του. «Η κατάσταση παραμένει δραματική. Αγνοούνται ακόμη άνθρωποι. Στις επιχειρήσεις εντοπισμού τους συμμετέχουν και ελικόπτερα. Για πολλούς ανθρώπους μέσα σε μια νύχτα χάθηκαν τα πάντα», δήλωσε στην BILD και υποσχέθηκε «γρήγορη και διαρκή βοήθεια» για τους πληγέντες.

Την συμπαράστασή της στους ανθρώπους που πλήττονται από τις καταστροφές στην Γερμανία, στο Βέλγιο και στο Λουξεμβούργο εξέφρασε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία με ανάρτησή της στο Τwitter επισήμανε και την ετοιμότητα της ΕΕ να συνδράμει με τον μηχανισμό προστασίας από καταστροφές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φαίη Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

 

Αφγανιστάν όπως Βιετνάμ, ακόμη ένας μάταιος πόλεμος * 20 χρόνια μετά, οι Ταλιμπάν είναι ακριβώς εδώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: