Το Ισραήλ παίρνει “στα σοβαρά” τις καταγγελίες για το Pegasus. Διαβεβαιώσεις του υπουργού Άμυνας της χώρας προς τη γαλλίδα ομόλογό του

File photo Κατασκοπίες και παιχνίδια στα iphone EPA/CJ GUNTHER μέσω ΚΥΠΕ




Το Ισραήλ παίρνει στα σοβαρά τις καταγγελίες ότι το λογισμικό Pegasus της ισραηλινής εταιρείας NSO Group χρησιμοποιήθηκε για να κατασκοπεύει παράνομα δημόσια πρόσωπα παγκοσμίως, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς στην Γαλλίδα ομόλογό του κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι.

«Το Ισραήλ παίρνει στα σοβαρά τις καταγγελίες… Το Ισραήλ χορηγεί άδειες στον κυβερνοχώρο μόνο σε έθνη-κράτη και μόνο για να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και του εγκλήματος», ανέφερε το γραφείο του Γκαντς σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντησή του με την Γαλλίδα υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί .

Ο Γκαντς συναντήθηκε με την Παρλί για να της κοινοποιήσει τα αρχικά ευρήματα από μια αξιολόγηση της ισραηλινής κυβέρνησης για τις εξαγωγές του ομίλου NSO στη Γαλλία, η οποία πουλά το λογισμικό Pegasus.

Οι οργανώσεις Forbidden Stories και Διεθνής Αμνηστία εξασφάλισαν έναν κατάλογο 50.000 τηλεφωνικών αριθμών, που επελέγησαν από τους πελάτες του ισραηλινού κολοσσού κυβερνοασφάλειας NSO από το 2016 προκειμένου να παρακολουθηθούν ενδεχομένως, και τους μοιράστηκαν με μια κοινοπραξία 17 ΜΜΕ που αποκάλυψαν την ύπαρξή τους πριν δέκα μέρες.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ’ του Μαρόκου και ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ίμραν Χαν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των δυνητικών στόχων της Pegasus, όπως και τουλάχιστον 180 δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο σε βάρος των οποίων διενεργήθηκε κατασκοπία από διάφορα κράτη που είχαν πρόσβαση σε αυτό το λογισμικό κατασκοπίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα  Αθήνα 

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

ΗΠΑ: Πρώην αναλυτής της Εθνικής Ασφάλειας καταδικάστηκε σε φυλάκιση για διαρροή απόρρητων εγγράφων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: