Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Ποιους θα αφορά

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλά στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα τις αποφάσεις της όσον αφορά στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες πληθυσμού, βάσει των εισηγήσεων της επιτροπής βιοηθικής, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή των υποχρεωτικών εμβολιασμών θα γίνει με το προσωπικό στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Δεύτερη Ομάδα στην οποία θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορωναϊού είναι το προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει είτε στο τέλος Αυγούστου είτε στις αρχές του φθινοπώρου.

  •  Η κ. Πελώνη είπε επίσης ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι από τις 15 Ιουλίου.

Νωρίτερα είχε κρούσει το καμπανάκι για τη διασπορά της πανδημίας σε νέους ανθρώπους, σημειώνοντας ότι η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι στα 27 έτη και πως το 66% των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στα νότια προάστια ήταν ηλικίας από 15 έως 24 ετών.

Η κ. Πελώνη υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έλαβε αυστηρά μέτρα σε χώρους εστίασης, μπαρ, κλαμπ, σημειώνοντας ότι «οι επιχειρήσεις στις οποίες θα διαπιστώνονται παραβάσεις θα έχουν αυστηρές ποινές»,όπως σφράγιση του καταστήματος από την επομένη ημέρα και πρόστιμα.

  •  Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «μόνη λύση παραμένει ο εμβολιασμός», ο οποίος πλέον έχει λάβει επιτακτικό χαρακτήρα λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα.

Διατύπωσε τη θέση ότι «στόχος είναι να πειστούν και να αξιοποιήσουν το προνόμιο του εμβολιασμού συμπολίτες που διστάζουν και αμφιβάλουν», επισημαίνοντας ότι «τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και δουλεύουν».

Η κ. Πελώνη είπε ότι «επιδιώκουμε την κινητοποίηση όλων: εκκλησίας, τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτών». Και υπενθύμισε ότι την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Γεραπετρίτης: «Όχι» σε καθολικώς απαγορευτικά μέτρα – Ανακοινώσεις για τα καταστήματα από εβδομάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: