Τέλος εποχής για την οικογένεια Μπόμπολα στις κατασκευές: Τους έδιωξαν οι Ολλανδοί

File Photo: Ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, σε παλαιότερη εκδήλωση ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ
Η αποχώρηση της οικογένειας Μπόμπολα από την εταιρεία Ελλάκτωρ και τις κατασκευές σφραγίζεται με την επιστολή του έστειλε ο Λεωνίδας Μπόμπολας, γιος του Γιώργου Μπόμπολα στους εργαζόμενους.

Ο πρώην βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος, διάδοχος του ιδρυτή πατέρα του, επιβεβαιώνει την οριστική διάρρηξη των σχέσεων με την ολλανδική εταιρεία Regenborgh Invest, που κλείνει έναν 40ετή κύκλο στο τομέα των κατασκευών.

Στην επιστολή τονίζεται, μεταξύ άλλων: «Φεύγω από το σπίτι μου με υπερηφάνεια για τις μεγάλες επιτυχίες, αλλά με πίκρα για τα χαμένα όνειρα»… «Έτσι τα έφεραν οι συγκυρίες και οι αποφάσεις άλλων».

Απευθυνόμενος στο προσωπικό της εταιρείας και τους συνεργάτες του κάνει μια ιστορική αναδρομή στο δικό του ξεκίνημα στην ΑΚΤΩΡ, τη δεκαετία του ’80. Στα χρόνια δίπλα στον πατέρα του, στα πρώτα έργα της εταιρίας αλλά και για την ικανοποίηση που έπαιρνε από την δουλειά και τα εργοτάξια. Όπως αναφέρει η 20ετής διαδρομή του στη διοίκηση του ομίλου είχε πολλούς και δύσκολους σταθμούς.

Από την εποχή της έντονης ανάπτυξης και των μεγάλων έργων όπως η Αττική Οδός που έφεραν την γιγάντωση του κατασκευαστικού τομέα μέχρι τις αστοχίες και τις ζημιές σε Μέση Ανατολή και Βαλκάνια αλλά και τα πέτρινα χρόνια της γκρίνιας και της μιζέριας μεταξύ των μετόχων που οδήγησαν στο change4ellaktor και γκρέμισαν κάθε ελπίδα.

«Οι μόνοι που ωφελήθηκαν από αυτή την ανατροπή ήταν τα ξένα funds, χρηματιστηριακοί μεσίτες και κερδοσκόποι. Περιουσίες χάθηκαν, χάθηκε η σταθερότητα κινδύνευσε σοβαρά η βιωσιμότητα του ομίλου».

Τώρα, επισημαίνει σε άλλο σημείο της επιστολής του «νέες δυνάμεις ήρθαν καινούριοι επενδυτές με οράματα διαφορετικά. Οι δουλειές μας σώθηκαν, οι ελπίδες αναπτερώθηκαν».

Ο κ. Μπόμπολας αποφεύγει να κατονομάσει τους νέους ισχυρούς μετόχους και μέχρι πρότινος στενούς του συνεργάτες με τους οποίους έκανε πριν ένα χρόνο την μεγάλη ανατροπή, θέλοντας να βγάλει το τρένο της Ελλάκτωρ από τα βράχια. Κάνει μόνο μια τυπική αναφορά στον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο της Ελλάκτωρ, Ευθύμιο Μπουλούτα, που χαρακτηρίζει άξιο και ευφυή και του εύχεται «ούριο άνεμο και ανοδική πορεία».

Το φινάλε στον τεχνικό όμιλο για τον κ. Μπόμπολα δεν αιφνιδίασε, επιβεβαιώθηκε όμως πανηγυρικά με την πρόσφατη ρευστοποίηση όλων των μετοχών του στην εταιρεία στο πλαίσιο της συμφωνίας για το call option. Εδώ και καιρό κινούνταν σε διαφορετικές γραμμές με την νέα διοίκηση, η οποία συνεχίζει να αναγνωρίζει την πολύτιμη συμβολή του στην αλλαγή πορείας για την εταιρεία. Δεν υπήρξε όμως ταύτιση ούτε στα «θέλω» του κ. Μπόμπολα που ήταν να αποκτήσει την Ηλέκτωρ αλλά ούτε και στους σχεδιασμούς των Ολλανδών για αυτό και οι δρόμοι χωρίζουν με ήπιους τόνους.

Η απόφαση άλλωστε των νέων μετόχων συνοδεύεται και με την τοποθέτηση νέας διοίκησης στο τιμόνι της Ηλέκτωρ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την θέση του διευθύνοντος συμβούλου που κατείχε μέχρι σήμερα μετά τις τελευταίες μετοχικές αλλαγές ο κ. Μπόμπολας αναλαμβάνει ο κ. Γιάννης Μαριόλος, επί ετών στέλεχος του ομίλου, υπεύθυνος για την σύμβαση λειτουργίας της Ψυττάλειας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Λεωνίδα Μπόμπολα

Με πληροφορίες από newmoney.gr // Μαριάννα Τζάννε

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην NEWS GOOGLE

Mεγαλύτερη οικονομία του κόσμου η Κίνα έως το 2031: Πρόβλημα η ανισοκατανομή εισοδημάτων


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: