Στους 41 ο υδράργυρος στην Κύπρο, στο «κόκκινο» ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών

File Photo: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική στην Κύπρο καθως ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών είναι υψηλός. ΚΥΠΕ




Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία στην Κύπρο εξέδωσε για σήμερα Τετάρτη το Τμήμα Μετεωρολογίας. Η προειδοποίηση έχει ισχύ από τη μία το μεσημέρι έως τις 1700.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, η μέγιστη θερμοκρασία σε περιοχές του εσωτερικού θα κυμανθεί γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου και στα ψηλότερα ορεινά γύρω στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στο μεταξύ, σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει και σήμερα, ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών.

Ανακοίνωση από το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι, ως εκ τούτου, «απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια κάτι που συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000 ή και τις δύο ποινές μαζί».

Επίσης, «σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 η ποινή που προβλέπεται είναι μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί».

Το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων, σημειώνεται.

Το Τμήμα Δασών απευθύνει έκκληση προς το κοινό «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση».

Καλεί τους πολίτες αν αντιληφθούν καπνό ή φωτιά να τηλεφωνήσουν άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Στα κόκκινα τα κρούσματα και στην Κύπρο: 1.081 νέα περιστατικά και δύο θάνατοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: