Στον Κορυδαλλό ο 30χρονος, καθ’ ομολογίαν, δολοφόνος της Γαρυφαλιάς: Τώρα ζητάει συγγνώμη

O 30χρονος που ομολόγησε ότι ευθύνεται για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαράκου. Photo via ertnews




Στις φυλακές του Κορυδαλλού οδηγείται την Παρασκευή ο 30χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλιάς στη Φολέγανδρο. Συγκεκριμένα ο νεαρός επιβιβάστηκε συνοδεία αστυνομικών στο πλοίο για να οδηγηθεί από τη Νάξο στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Μάλιστα ο 30χρονος σύντροφος της κοπέλας φέρεται να ζήτησε συγγνώμη για όλα κατά την επιβίβασή του στο πλοίο για τον Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Η απολογία του νεαρού κράτησε περίπου 6 ώρες και στη συνέχεια ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 26χρονης φέρεται να δήλωσε συντετριμμένος και επικαλέστηκε ψυχικό νόσημα. Ο δικηγόρος της κοπέλας έχει κάνει λόγο για κωμικούς ισχυρισμούς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού καναλιού, τα ευρήματα του ιατροδικαστή φαίνεται να μην επιβεβαιώνουν το σενάριο της στιγμιαίας έντασης μεταξύ θύτη και θύματος και την «κακιά στιγμή». Ευρήματα όπως μώλωπας στο πρόσωπο και άλλες εκδορές στο σώμα δεν αποκλείουν την εκδοχή, να προηγήθηκε ξυλοδαρμός και σύρσιμο της κοπέλας πριν ο 30χρονος τη σπρώξει προς τη θάλασσα. Για τα ευρήματα αυτά είναι ενήμερες οι δικαστικές αρχές, ωστόσο η τελική ιατροδικαστική έκθεση αναμένεται με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Στην ΕΡΤ μίλησαν για το θέμα ο δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης Γαρυφαλιάς Αλέξης Κούγιας και ο συνήγορος του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος.

Ο κ. Κούγιας από την πλευρά του ανέφερε ότι θα τοποθετηθεί μόλις λάβει στα χέρια του την ιατροδικαστική και τοξικολογική έκθεση αλλά και την απολογία του δράστη και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί υπεύθυνα.

Ωστόσο ο ποινικολόγος τόνισε ότι εάν ισχύουν όσα δημοσιοποιήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, φαίνεται ότι το κορίτσι έχει υποστεί επικίνδυνες σωματικές βλάβες, χτυπήματα με γροθιές στο κεφάλι, σημάδια από συρσίματα πάνω στα βράχια και χτυπήματα μετά θάνατον από τα βράχια λόγω της πτώσης και ακολούθως πνιγμός.

Από την πλευρά του ο κ. Βλάχος σημείωσε ότι στη δικογραφία δεν συμπεριλαμβάνεται ιατροδικαστική έκθεση γιατί δεν έχει ακόμη συνταχθεί και «όσα αναφέρει ο κ. Κούγιας για δημοσιοποίηση μέρους της έκθεσης τότε δικαίως βγαίνουν και λένε ότι οι δίκες γίνονται στο γυαλί και όχι στις δικαστικές αίθουσες». «Δεν έχουν καταγραφεί όσα αναφέρει ο κ. Κούγιας» είπε ο συνήγορος του 30χρονου.

Οι δύο ποινικολόγοι στη συνέχεια συγκρούστηκαν στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής σχετικά με τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας πάσχει από ψυχικό νόσημα με τον κ. Κούγια να απορρίπτει το ενδεχόμενο.

Πληροφορίες από ΕΡΤ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE 

Φολέγανδρος: Αποκαλυπτική η ιατροδικαστική εξέταση – Την χτύπησε, την έσυρε στα βράχια και την έριξε στη θάλασσα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: