Στο κόκκινο Πάρος, Τήνος, Μύκονος: Ανησυχία και για Ρέθυμνο και Ίο

File Photo: Αποψη της Μυκόνου. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ/Yiannis Skoulas




Προβληματισμό προκαλούν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε νησιωτικές περιοχές της χώρας, καθώς συνεχίζεται η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. Η ανησυχία προκαλεί σκέψεις και για λήψη έκτακτων μέτρων τύπου “μίνι λοκντάουν Μυκόνου”.

Την εβδομάδα 19 Ιουλίου 2021 – 25 Ιουλίου 2021 το ποσοστό θετικότητας υπερέβη το 4% σε τρία νησιά.

Πρόκειται για:

Την Πάρο (θετικότητα 5,51%)
Τη Μύκονο (4,27%)
Την Τήνο (4,20%)

Παράλληλα, άνω του 3% βρισκόταν η θετικότητα στις εξής περιοχές:

Ρέθυμνο (3,76%)
Σαντορίνη (3,40%)

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 19 Ιουλίου 2021 – 25 Ιουλίου 2021 το ποσοστό θετικότητας ήταν 3,26% σε σύνολο 540.283 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0,79% σε σύνολο 894.838 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,46%. Υπενθυμίζεται ότι την εβδομάδα 12 Ιουλίου 2021 – 18 Ιουλίου 2021 το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.41% σε σύνολο 512.794 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0,81% σε σύνολο 1.008.857 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,26%.

Χρυσοχοΐδης: Ορατός ο κίνδυνος να «κλείσει» η Ίος

Νωρίτερα, προειδοποίηση για το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στην Ίο απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωναϊού, είναι ορατός ο κίνδυνος να «κλείσει» το νησί.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι περισσότεροι από 30 αστυνομικοί θα μεταβούν στην Ίο από την Αττική, για τον καλύτερο έλεγχο της κατάστασης.

Αναφερόμενος, δε, στη Μύκονο, είπε ότι έχουν σταλεί περισσότεροι από 180 αστυνομικοί με νέα διοίκηση. Όπως τόνισε, τα «κορωνοπάρτι» στη Μύκονο χωρίζονται σε ιδιωτικά και επί πληρωμή, κάνοντας λόγο για εγκληματικές πράξεις που οδηγούν σε εξάπλωση του ιού.

 

H μετάλλαξη Δέλτα «ταξιδεύει» στην επαρχία

Για ανησυχητική αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα τεσσάρων περιοχών έκανε λόγο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης, επισημαίνοντας πως οι αδειούχοι και η μετάλλαξη Δέλτα «μεταφέρουν» τον ιό στην επαρχία.

Μιλώντας στο kathimerini.gr, o κ. Θωμαΐδης ανέφερε πως οι περιοχές που παρατηρείται μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο είναι η Θράκη, η Πελοπόννησος, ο Βόλος και η Κρήτη, σημειώνοντας πως παρατηρείται μετατόπιση των δεδομένων εξαιτίας τριών παραγόντων: «εν μέρει από τους αδειούχους και τους επισκέπτες, από τη μη ορθή τήρηση των μέτρων και τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα».

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για 4 περιφέρειες της χώρας [χάρτης]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: