Στα μαλακά… οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά: “Ισχυρή σύσταση” για self test κατά την επιστροφή από τα νησιά

File photo: Ταξιδιώτες επιβιβάζονται στα πλοία για τις καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά του Αιγαίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για υποχρεωτικό αρνητικό rapid test κατά την επιστροφή από τα νησιά ο υφυπουργός πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την σημερινή ενημέρωση.

Αντίθετα, ο κ. Χαρδαλιάς απηυθυνε “ισχυρή σύσταση” για self test κατά την επιστροφή από νησιά με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωναϊού και τη θωράκιση του πληθυσμού, μετά τη συρροή κρουσμάτων που υπήρξε από την επιστροφή πολιτών από νησιά.

Στο πορτοκαλί Νότιος Τομέας Αθήνας, Ίος, Θήρα

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε για τις αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας λέγοντας ότι στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) μεταφέρονται η Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών και οι δήμοι Θήρας και Ιητών.

Συγκεκριμένα ο Επιδημιολογικός Χάρτης της χώρας, σε συνέχεια της συνεδρίασης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, επικαιροποιείται ως εξής:

– Η Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών ανεβαίνει επίπεδο και μεταφέρεται στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) από το κίτρινο (επίπεδο 2).

– Επίπεδο επίσης ανεβαίνουν και μεταφέρονται στο κίτρινο (επίπεδο 2) από το πράσινο (επίπεδο 1) οι Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Ηλείας, Κέρκυρας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Χαλκιδικής και Θήρας -εκτός των Δήμων Θήρας και Ιητών που μεταφέρονται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3).

– Ενώ οι Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Λέσβου, Πιερίας, Ικαρίας και Κιλκίς κατεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πράσινο (επίπεδο 1) από το κίτρινο (επίπεδο 2).

– Η Νήσος Κέρκυρα και οι Διαπόντιοι Νήσοι (Δήμοι Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων, Βόρειας Κέρκυρας και Νότιας Κέρκυρας) και οι Δήμοι Τροιζηνίας και Σαλαμίνας ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).

– Οι Δήμοι Σκιάθου και Κω πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).

– Ενώ και οι Δήμοι Ικαρίας, Αιγίνης, Αλοννήσου και Σκοπέλου πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πράσινο (Επίπεδο 1).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Στα 23 έτη έπεσε η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων: Στις 9.000 τα ενεργά κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: