Σκληρή ρητορική για αρνητές εμβολιασμού: Δεν αποκλείονται απολύσεις, αποκλείεται lock down

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο με κόσμο στην Πλάκα, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Καθημερινά κλιμακώνεται η ρητορική της κυβέρνησης κατά όσων αρνούνται να εμβολιαστούν αλλά και για τις συνέπειες που έχει αυτό στο κοινωνικό σύνολο.

Σήμερα, Τετάρτη, το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέου γενικού lock down στην κοινωνία και την οικονομία λέγοντας χαρακτηριστικά: Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Λίγο αργότερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου δεν απέκλεισε ότι «θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια».

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιχειρεί με τις αποφάσεις και τη ρητορική της να στρέψει τους πολίτες προς τον εμβολιασμό τους μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου να χτιστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τείχος ανοσίας στον γενικό πληθυσμό ενόψει της έξαρσης κρουσμάτων που αναμένονται το Φθινόπωρο.

Κατηγορηματική η Πελώνη

Για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωναϊού και τα μέτρα μίλησε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυρία Πελώνη τόνισε πως συμφωνεί με τα όσα είπε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, λέγοντας πως έχουμε δύο επιλογές. «Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε.»

Όπως είπε, βρισκόμαστε σε μια άλλη φάση της πανδημίας όπου το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα προστασίας των γύρω μας και αυτοπροστασίας. «Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του.»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος καλοκαιριού να έχουμε γύρω στο 70% ανοσία» και πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, τόνισε ότι «δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να ξαναπάει σε lockdown».

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, η κυρία Πελώνη αναφέρθηκε σε κλιμακωτή προσέγγιση, εξηγώντας πως «ξεκινάμε από αυτά που ανακοινώθηκαν και μετά θα υπάρξει έκδοση σχετικής ΚΥΑ.»

Επίσης, για το αν θα προχωρήσουν και σε άλλους τομείς με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, είπε πως «όλα εξετάζονται και αξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος.»

Διευκρίνισε, δε, ότι όσοι δεν εμβολιαστούν, στην ουσία θα έχουν «άδεια άνευ αποδοχών», ενώ τα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω στην πορεία.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών κάτω των 15 ετών αλλά και την επιστροφή τους στις τάξεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η πρόθεση είναι να επιστρέψουν οι μαθητές κανονικά και ότι οι εμβολιασμοί των παιδιών κάτω των 15 ετών είναι κάτι που συζητείται και το αξιολογούν οι επιστήμονες.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Προς απόλυση οι υπάλληλοι δομών που…

Από τη δική της πλευρά η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου είπε ότι ενδέχεται «να απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια», μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στην τηλεόραση του OPEN.

«Όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν (…) Μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί…». Η υφυπουργός Εργασίας αναφερόταν σε εργαζόμενους δομών πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων και δεν διευκρίνισε εάν αυτό θα ισχύει και για τους υγειονομικούς.

Όσον αφορά στις κατασκηνώσεις και στα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να κλείσουν: «Μελετούμε και το ενδεχόμενο να κλείσουμε κατασκηνώσεις. Αν δούμε αυξανόμενους ρυθμούς μπορεί να αλλάξει η λειτουργία τους και μέσα στον Αύγουστο», είπε.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ και OPEN
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Οι αντιεμβολιαστές θα χάσουν τα “προνόμια”, το μήνυμα της κυβέρνησης: Τι είναι η εφαρμογή «Covid Free GR»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: