Συμμετοχή του υπουργείου Άμυνας της Κύπρου στη Διεθνή Έκθεση DEFEA

To λογότυπο της διεθνούς έκθεσης αμυντικού υλικού DEFEA via defea.gr




Στη Διεθνή Έκθεση ‘Αμυνας (Defence Exhibition Athens DEFEA) που πραγματοποιείται στην Αθήνα, από τις 13 μέχρι τις 15 Ιουλίου, συμμετέχει το Υπουργείο ‘Αμυνας της Κύπρου και μάλιστα για πρώτη φορά με εθνικό περίπτερο.

Στο εθνικό περίπτερο συμμετέχουν εννέα κυπριακές εταιρείες, μέρος του αναδυόμενου οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας, οι οποίες δραστηριοποιούνται ερευνητικά στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας μέσω ανταγωνιστικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Σημειώνεται ότι η Κύπρος συμμετέχει σε 9 προγράμματα ανάπτυξης δυνατοτήτων στο πλαίσιο της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO) και σε 8 προγράμματα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ανάπτυξης Αμυντικής Βιομηχανίας (EDIDP).

Τη Διεθνή Έκθεση θα επισκεφθούν ο υπουργός ‘Αμυνας Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Ανδρέας Λουκά.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση, ο υπουργός Άμυνας θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους ομολόγους του από την Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία, με θέμα την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.

Ακόμα, θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας και της Σλοβενίας, αλλά και τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μανιάννα Καλογεράκη
Λευκωσία, Κύπρος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η 336 Μοίρα «Όλυμπος» στην Blue Flag: Στους δυο (Ελλάδα- Ισραήλ), τρίτος (Τουρκία) δεν χωρεί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: