Σε καραντίνα στις φυλακές Δομοκού ο ναζί υπαρχηγός Παππάς: Μετά θα πάει να βρει τ’… αδέλφια του

Ο φυγόποινος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς στο αυτοκίνητο της αστυνομίας κατά την έξοδό του από το Εφετείο Αθηνών, την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ / NEWSBEAST.GR / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΜΜΟΣ




Στις φυλακές του Δομοκού θα μεταφερθεί μετά την τυπική του επίσκεψη στον εισαγγελέα εκτέλεσης Ποινών ο ναζί υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Ο επί περίπου 9 μήνες φυγόποινος ο Χρήστος Παππάς θα εκτίσει ποινή κάθειρξης 13 ετών για τη δράση του στην εγκληματική οργάνωση.

Πριν όμως οδηγηθεί στο κελί του θα κρατηθεί επί 14 ημέρες σε καραντίνα όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα για τον covid-19.

Στις συγκεκριμένες φυλακές κρατούνται οι καταδικασθέντες χωρίς αναστολή πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην του Αρτέμη Ματαθαιόπουλου, που κρατείται όπως και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ο δικηγόρος του Παντελής Σταυριανάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Χρήστος Παππάς ήθελε να παραδοθεί και πως ήταν περαστικός από το σπίτι στου Ζωγράφου. Όπως υποστήριξε ο κ. Σταυριανάκης, ο Χρήστος Παππάς «ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός από το συγκεκριμένο σπίτι. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Ήθελε να παραδοθεί, μου είχε στείλει μαθαίνω ένα γράμμα αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα, ακόμη δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Νομίζω πως βρισκόταν στην Αθήνα». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως ο εντολέας του θα μεταχθεί στις φυλακές Δομοκού.

Το πρωί ο κ. Σταυριανάκης μίλησε στην ΕΡΤ όπου ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία δύο φορές χθες με τον Χρ. Παππά και μίλησαν για διαδικαστικά θέματα, ενώ τον ρώτησε αν έλαβε μια επιστολή που του είχε στείλει και αφορούσε την παράδοσή του. Επιστολή την οποία, όπως είπε, δεν έχει λάβει.

Ο κ. Σταυριανάκης τόνισε με έμφαση πως ο πελάτης του δεν είχε σκοπό να διαφύγει στο εξωτερικό, καθώς δεν είχε διασυνδέσεις, ενώ δεν θα πήγαινε να κρυφτεί σε μοναστήρι καθώς δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις ώστε να ζητήσει να τον κρύψουν.

Ερωτηθείς για την 52χρονη, ο κ. Σταυριανάκης ανέφερε ότι το μόνο που γνωρίζει είναι ότι είχε βάλει υποψηφιότητα μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη στο δήμο της Αθήνας.

Ο Χρήστος Παππάς παρέμενε άφαντος από τον Οκτώβριο του 2020, όταν είχε ρίξει αυλαία η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών.

Τον φυγόποινο έκρυβε από τον περασμένο Οκτώβριο, μια Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, 52 ετών, και η οποία είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο.

Η Αντιτρομοκρατική ξεκίνησε τις έρευνες την τελευταία εβδομάδα καθώς είχε πληροφορίες ότι στο συγκεκριμένο σπίτι στου Ζωγράφου κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής υπό άκρα μυστικότητα παρακολουθούσαν το σπίτι στην οδό 28ης Οκτωβρίου και αιφνιδίασαν τον άλλοτε υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ήταν συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς.

Μάλιστα εκείνος άνοιξε την πόρτα στους αστυνομικούς στους οποίους είπε: “Εντάξει παιδιά έρχομαι. Αλλά να ξέρετε ότι μέσα στον επόμενο μήνα σκόπευα να παραδοθώ”.

Με πληροφορίες από ert.gr

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Από τον εισαγγελέα κατ’ ευθείαν στη φυλακή, ο ναζί υπαρχηγός Χρήστος Παππάς: Κλείνει το κεφάλαιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: