Σάρκαζε τα εμβόλια, πέθανε υποφέροντας από κορωνοϊό: Η περίπτωση ενός διάσημου αρνητή

Στιγμιότυπο οθόνης από το δημοσίευμα του BBC




Ένας από τους πλέον «διάσημους» αντιεμβολιαστές της Καλιφόρνιας που περιέπαιζε συστηματικά τα εμβόλια και αστειευόταν με τον εμβολιασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πέθανε ύστερα από μάχη ενός μηνός με τον κορωνοϊό.

Ο Στέφεν Χάρμον (Stephen Harmon), μέλος του πεντηκοστιανής Εκκλησίας του Hillsong, υπήρξε ένας μαχητικός πολέμιος των εμβολίων, μη χάνοντας ευκαιρία να κάνει μια σειρά αστείων για το γεγονός ότι δεν αποδεχόταν το εμβόλιο, σημειώνει το BBC.

«Έχω 99 προβλήματα, αλλά το εμβόλιο δεν είναι ένα από αυτά» έγραφε ο 34χρονος στους 7.000 ακολούθους του μόλις τον Ιούνιο.

Λίγο αργότερα κόλλησε τον κορωνοϊό. Νοσηλεύηθηκε για πνευμονία και Covid-19 σε νοσοκομείο έξω από το Λος Άντζελες, όπου και κατέληξε την Τετάρτη.

Τις ημέρες πριν από το θάνατό του, ο Χάρμον κατέγραφε τον αγώνα του να παραμείνει στη ζωή, δημοσιεύοντας φωτογραφίες στο κρεβάτι του μέσα στο νοσοκομείο.

«Παρακαλώ προσευχηθείτε όλοι, θέλουν να με διασωληνώσουν και να μου βάλουν αναπνευστήρα», έλεγε.

Στο τελευταίο του tweet, όμως, την περασμένη Τετάρτη, ο Χάρμον ανακοίνωνε ότι είχε τελικά δεχθεί να τεθεί σε διασωλήνωση.

«Δεν ξέρω πότε θα ξυπνήσω, παρακαλώ προσευχηθείτε», έγραφε.

Παρά τη μάχη που έδινε με τον κορωνοϊό, ο Χάρμον εξακολουθούσε να λέει ότι απορρίπτει την ένεση (του εμβολιασμού) γράφοντας ότι η θρησκευτική του πίστη είναι αυτή που θα τον προστατεύσει.

Εμπιστεύομαι τη Βίβλο, όχι τον Φάουτσι

Πριν από το θάνατό του, αστειευόταν για την πανδημία και τα εμβόλια, αναρτώντας διάφορα σατιρικά memes που μεταξύ άλλων έλεγαν ότι εμπιστεύεται τη Βίβλο περισσότερο από τον Άντονι Φάουτσι.

Ο ιδρυτής της Εκκλησίας του Hillsong, Μπράιαν Χιούστον, επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του Χάρμον με ένα tweet την Πέμπτη.

«Ο Μπεν μόλις μας γνωστοποίησε τη συνταρακτική είδηση ότι ο αγαπημένος μας φίλος, Stephen Harmon, πέθανε από τον Covid. Σπαρακτικό», έγραψε ο Χιούστον.

Και λίγο μετά ,σε ανάρτησή του στο Instagram, απέτισε φόρο τιμής στον Χάρμον.

«Ήταν ένας από τους πιο γενναιόδωρους ανθρώπους που έχω γνωρίσει και είχε πολλά ακόμη να ζήσει», έγραψε.

«Θα λείψει σε πολλούς. RIP».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η εκκλησία του ενθαρρύνει τα μέλη της να «ακολουθούν τις συμβουλές των ιατρών τους».

Η Καλιφόρνια καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 τις τελευταίες εβδομάδες, με την πλειονότητα των ανθρώπων που μεταφέρονται στο νοσοκομείο να είναι ανεμβολίαστοι.

Με πληροφορίες από BBC 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Κατέληξε ανεμβολίαστη 31χρονη που νοσηλευόταν με κορωναϊό στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: