Σάουθγκεϊτ και Μπόρις Τζόνσον ασπίδα σε Σάκα, Σάντσο και Ράσφορντ: Άθλιες ρατσιστικές επιθέσεις

Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκέϊτ παρηγορεί τον Τζέισον Σάντσο που δεν κατάφερε να σκοράρει ση διαδικασία των πέναλτι. EPA, Laurence Griffiths, μέσω ΚΥΠΕ




Η Αγγλία δεν τα κατάφερε πάλι στα πέναλτι και οι ανεγκέφαλοι ρατσιστές βρήκαν τους ενόχους βάσει του χρώματος τους…

Η Ιταλία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς στη διαδικασία των πέναλτι επικράτησε με 3-2, στον μεγάλο τελικό του Euro 2020 που διεξήχθη χθες στο Γουέμπλεϊ και ο Μπουκάγιο Σάκα, ο οποίος έχασε το τελευταίο πέναλτι, έγινες στόχος ρατσιστικών σχολίων στο διαδίκτυο.

Ο 19χρονος άσος της Αρσεναλ, ο οποίος ήταν απαρηγόρητος μετά το πέναλτι που απέκρουσε ο Ντοναρούμα και χάρισε το Euro στην Ιταλία, δέχθηκε ρατσιστική επίθεση στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως και οι Μάρκους Ράσφορντ και Τζέιντον Σάντσο, που και αυτοί αστόχησαν από την άσπρη βούλα.

Οργισμένος ο Ρόι Κιν: «Αν είσαι ο Στέρλινγκ ή ο Γκρίλις, δεν αφήνεις ένα… παιδί να εκτελέσει το πέναλτι»

Έξαλλος ο Τζόνσον για τις ρατσιστικές επιθέσεις

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε με πολύ έντονο τρόπο  τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκαν παίκτες της Εθνικής Αγγλίας, μετά την ήττα των «τριών λιονταριών» .

«Αυτή η ομάδα της Αγγλίας αξίζει κάθε έπαινο και θα πρέπει να την εγκωμιάζουμε σαν ηρωική, όχι να της συμπεριφερόμαστε ρατσιστικά μέσω από τα social media» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Βρετανός πρωθυπουργός , μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν οι Σάντσο, Ράσφορντ και Σάκα για τα τρία χαμένα πέναλτι του τελικού.

«Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για αυτήν την τρομερή κακοποίηση, θα πρέπει να ντρέπονται για τους εαυτούς τους» κατέληξε ο Μπόρις Τζόνσον.

Σάουθγκεϊτ: «Δική μου η ευθύνη για τους εκτελεστές των πέναλτι»

Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκέϊτ τόνισε πως οι εκτελεστές των πέναλτι προέκυψαν από τις προπονήσεις όλης της εβδομάδας και ταυτόχρονα θεωρεί πως όλη η ομάδα ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν νίκησαν στον κανονικό αγώνα και κατά την παράτασή του.

Αναλυτικά: «Αυτό είναι πάνω μου, εγώ αποφάσισα για τα πέναλτι και ποιοι θα τα εκτελέσουν, με βάση αυτά που έχουμε κάνει στην προπόνηση, κανείς άλλος. Είναι δική μου ευθύνη.

Μαζί νικάμε και ευθυνόμαστε όλοι που δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Για τα πέναλτι, είναι δική μου απόφαση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Τα παιδιά μας ήταν εκπληκτικά: Υπερήφανος για τους παίκτες μου”, λέει ο προπονητής της Ιταλίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: