Προσαγωγή 63χρονου μελισσοκόμου για τη φωτιά στη Σταμάτα: Αποδίδεται σε εμπρησμό

Δέντρα καίγονται δίπλα σε κατοικημένη περιοχή στη Σταμάτα, Αττικής, την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021. Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης και μαίνεται αυτή την ώρα. Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Προσήχθη ένας 63χρονος αλβανικής καταγωγής μελισσοκόμος, για την φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Σταμάτα, στο τμήμα διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής κι εφόσον αποδειχθεί η συμμετοχή του στην πυρκαγιά θα σχηματιστεί δικογραφία.

Οι αρχές αποδίδουν σε εμπρησμό την πυρκαγιά που ξεκίνησε σε σημείο κοντά στο νεκροταφείο της Σταμάτας και επεκτάθηκε γρήγορα στη Ροδόπολη και τον Διόνυσο.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι αναζητείτο ένας μελισσοκόμος ως ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος, καθώς εκτιμάται ότι η φωτιά ξεκίνησε από μελίσσια. Εντοπίστηκαν μάλιστα στο σημείο καπνιστήρια και άλλα σύνεργα.

Νωρίτερα, ελεύθεροι αφέθηκαν τέσσερις μελισσοκόμοι που είχαν προσαχθεί, καθώς δεν είχαν καμία σχέση με τη φωτιά.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr
Ελλάδα Αθήνα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Συνολικά 45 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: