Πρόκριση – εξπρές για τη Μαρία: «Εδώ δεν είμαι σαν Σάκκαρη, είμαι σαν Ελλάδα»

File Photo: Η Μαρία Σάκκαρη στα προκριματικά του Wimbledon. EPA/NEIL HALL




Η Μαρία Σάκκαρη συνέχισε με νίκη στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς αγώνες, καθώς τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας νίκησε εύκολα, στο 2ο γύρο, στο «Ariake tennis Park» του Τόκιο την Νίνα Στογιάνοβιτς από τη Σερβία, με 2-0 σετ και συνεχίζει την πορεία της στο τουρνουά, παίρνοντας την πρόκριση για τις «16» της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο 19 στην παγκόσμια κατάταξη κατάφερε να κάμψει εύκολα στο πρώτο σετ την αντίσταση της αντιπάλου της, Νο 90 στον κόσμο, με 6-1 σε 31 λεπτά, ενώ και στο δεύτερο σετ κατάφερε να επικρατήσει άνετα με 6-2, σε 35 λεπτά. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Σάκκαρη επί της Στογιάνοβιτς, μετά τη νίκη της το 2015 στο Μινσκ.

Στον 3ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά η Σάκκαρη θ’ αντιμετωπίσει αύριο τη νικήτρια του αγώνα Σβιτολίνα (Ουκρανία)-Τομλιάνοβιτς (Αυστραλία) που διαγωνίζονται στις 08:00 GR.

Να σημειωθεί πως ισοφάρισε την καλύτερη πορεία από Ελληνίδα τενίστρια σε ολόκληρη την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων, την οποία είχε πετύχει η Λένα Δανιηλίδου το 2004 στην Αθήνα. Αύριο θα έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα μπει στα προημιτελικά ενός Ολυμπιακού τουρνουά.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε εξαιρετική εμφάνιση, ήταν σοβαρή πειθαρχημένη στο πλάνο της, δεν άφησε πολλά περιθώρια στην αγχωμένη και με πολλά λάθη αντίπαλο της, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση του τουρνουά.

Η Σάκκαρη έκανε μόλις τρία αβίαστα λάθη σε ολόκληρο τον αγώνα, πετυχαίνοντας και έξι winners. Η Στογιάνοβιτς από τη μεριά της κατάφερε να πετύχει μόνο δύο winners, ενώ υπέπεσε σε 11 αβίαστα λάθη.

Στο 1ο σετ η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε πέντε γκέιμ στη σειρά και μετέτρεψε πολύ γρήγορα το 1-1 σε 6-1, για να το κατακτήσει μέσα σε μισή ώρα. Πολύ δυνατά αγωνίστηκε και στο 2ο σετ, προηγούμενη αρχιικά με 2-0. Η Στογιάνοβιτς μείωσε σε 2-1 και αργότερα ανέτρεψε το 0-40 για να κρατήσει ξανά το σερβίς της και να πλησιάσει στο 3-2, όμως τελικά το double break έγινε για τη Σάκκαρη, που κέρδισε τους 12 από τους 14 τελευταίους πόντους του αγώνα και κατέκτησε το 2ο σετ με 6-2.

Μοναδική εμπειρία, αγαπώ πολύ την Ελλάδα

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μίλησε μετά τον αγώνα για την πρώτη εμπειρία της σε Ολυμπιακούς: «Τενιστικά δεν έχω κάνει κάτι φοβερό και στα δυο ματς, έκανα ό,τι έπρεπε για να κερδίσω. Αλλά νομίζω ότι όταν το θες πάρα πολύ και όταν παίζεις με πολλή ψυχή και πολλή καρδιά, ξεπερνάει ακόμα και το τενιστικό επίπεδο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με βλέπουν, που ξυπνάνε νωρίς βασικά γιατί είναι δύσκολες οι ώρες. Θέλω να πω για ακόμα μια φορά πόσο τους αγαπώ που μας στηρίζουν, γιατί εδώ δεν είμαι σαν Μαρία Σάκκαρη, είμαι σαν Ελλάδα. Και ελπίζω να τους κάνω πολύ υπερήφανους στο τέλος της διοργάνωσης».

Στο τέλος η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε και για το κλίμα στο ολυμπιακό χωριό. «Είναι πολύ ιδιαίτερη η ατμόσφαιρα, είναι πολύ ωραία. Στην αρχή ήταν κάτι πρωτόγνωρο γιατί έχω συνηθίσει να βλέπω τα ίδια άτομα συνέχεια, αλλά μετά συνήθισα και μου άρεσε να βλέπω όλους αυτούς τους αθλητές. Δεν ξέρεις ποιος είναι ποιος, μπορεί ο άλλος να είναι ένας φοβερός αθλητής στο άθλημά του και να μην το γνωρίζεις! Γενικά περνάμε πολύ ωραία, χθες μου κάνανε και ένα πολύ ωραίο δώρο και κόψαμε και τούρτα για τα γενέθλια μου, γενικά είναι όλα υπέροχα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Τόκιο, Ιαπωνία

Ο Τιαφόε στο δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά προς το ολυμπιακό μετάλλιο: Νίκησε δύσκολα τον πρώτο αγώνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: