Ποδόσφαιρο-Παναθηναϊκός: Τα «γκάζια» του Γιοβάνοβιτς ενόψει του… δεύτερου φιλικού με την Αλκμάαρ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, προπονητής του Παναθηναϊκού. Φωτογραφία via ΑΠΕ-ΜΠΕ, ana-mpa




Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να ρίξει ρυθμούς στη σαββατιάτικη (24/07), απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο Χορστ, διότι ακολουθεί τον αγώνα της Κυριακής φιλικό με την Αλκμάαρ στο προπονητικό της κέντρο (17:00 ώρα Ελλάδος) και προτίμησε να δουλέψει ξανά στις αδυναμίες που παρουσιάζει η ομάδα του στο τακτικό σκέλος και δη στη μεσαία γραμμή, όπου οι περισσότεροι χαφ του «τριφυλλιού» χάνουν πολύ συχνά την τακτική ισορροπία τους.

Στο οικογενειακό διπλό, ο Σέρβος τεχνικός δοκίμασε σε μεγάλο βαθμό τις δύο ενδεκάδες που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει κόντρα στην ΑΖ, έχοντας αφήσει όμως εκτός για αποφόρτιση τους Μακέντα, Σανκαρέ και Σάντσες.

Στο δίτερμα ο 59χρονος τεχνικός ήταν πολύ πιο παρεμβατικός. Βλέποντας ότι οι κεντρικοί χαφ του «τριφυλλιού» έχαναν τη θέση τους και είτε τραβιόντουσαν προς τα άκρα, είτε έβγαιναν πιο ψηλά στο γήπεδο (κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να «κόβεται» η ομάδα στα δύο), άρχισε τις παρατηρήσεις με πρώτο τον Μαουρίσιο.

«Μαουρίσιο, μην ξεχνιέσαι τόσο μπροστά, κράτησε τη θέση σου, μην ανεβαίνεις τόσο πολύ, θα έχουμε πρόβλημα», είπε στον Βραζιλιάνο ο Σέρβος τεχνικός, έχοντας στο μυαλό του και το γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός (με παρεμφερή τρόπο) στο φιλικό της Πέμπτης (22/07) με την Αλ Τααβόν.

Όταν ακολούθησε νέο λάθος απ’ τον Αθανασακόπουλο, ο Γιοβάνοβιτς του έκανε έντονη παρατήρηση, αλλά με «πατρική» διάθεση: «Στοπ, στοπ! Ανδρέα! Πού πας γιε μου εκεί; Τι κάνεις εκεί πάνω; Πού πήγες; Πήγες στο πλάγιο άουτ να κάνεις overlap; Τί δουλειά έχεις εκεί ενώ είσαι κεντρικός μέσος; Πρέπει να μένεις στη μεσαία γραμμή. Άμα χαθεί η μπάλα εκεί, θα μείνει μόνο ένας να προστατέψει. Δεν πηγαίνετε παντού στο γήπεδο οι μέσοι του άξονα. Εάν φύγετε από εδώ, κοίταξε τι κενό υπάρχει!».

Ακολούθως τα… άκουσε και ο Χατζηθεοδωρίδης που έβγαινε πάρα πολύ ψηλά στην πλευρά του: «Ηλία, μην κάνεις τρέλες. Να κρατάς τη θέση σου, μην ξεχνάς ότι είσαι αριστερός μπακ».

Στο δίτερμα (όπου έμπαιναν εναλλάξ οι Ξενόπουλος-Χατζηγιαννάκης και Διούδης-Χριστογεώργος), επικράτησαν οι «πορτοκαλί» με 2-1, χάρις στα γκολ των Βιγιαφάνιες, Καμπετσή, ενώ για τους «λευκούς» ισοφάρισε ο Σαβιέρ.

ΛΕΥΚΟΙ: Ξενόπουλος, Κώτσιρας, Βέλεθ, Ρόμπι, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Μπουζούκης, Αϊτόρ, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Χατζηγιαννάκης, Σιδεράς, Αλεξανδρόπουλος, Σερπέζης, Χατζηθεοδωρίδης, Αγιούμπ, Αθανασακόπουλος, Ενγκμπακοτό, Βιγιαφάνιες, Σαβιέρ, Ιωαννίδης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Η Ντουντουνάκη εξασφάλισε το εισιτήριο για τους ημιτελικούς της Κυριακής, στα 100μ. πεταλούδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: