Ποια πέντε νησιά των Κυκλάδων εκθειάζει το Conde Nast Traveller: Διακοπές στον χαλαρό ρυθμό της Μεσογείου

File Photo: Πανέμορφη εικόνα με το γεμάτο φεγγάρι πάνω από το Κάστρο της Σίφνου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ




«Τώρα πολύ περισσότερο από ποτέ, οι Βρετανοί ταξιδιώτες έχουν ανάγκη από έναν ασφαλή προορισμό για να γεμίσουν ενέργεια, να αποσυνδεθούν από την καθημερινότητα και τελικά να εμπνευστούν».

Με τον τρόπο αυτό ξεκινά το Conde Nast Traveller το δημοσίευμά του για την Ελλάδα (https://www.cntraveller.com/article/cyclades-islands-greece). Και συνεχίζει:

«Η Ελλάδα και ειδικά οι Κυκλάδες αποτελούν την ιδανική λύση για να αναζητήσουν οι ταξιδιώτες τη δική τους γωνιά για διακοπές και να αφεθούν στο χαλαρό ρυθμό της Μεσογείου, απολαμβάνοντας ξεχωριστές εμπειρίες».

Στο πλαίσιο του νέου στοχευμένου προγράμματος προβολής του Γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας, το Conde Nast Traveller εκθειάζει 5 Κυκλαδίτικά νησιά που το καθένα αντιστοιχεί σε διαφορετικούς τύπους ταξιδιωτών. Το ταξίδι στις Κυκλάδες ξεκινάει με τη Σίφνο, ακολουθεί η Σέριφος, η Ίος, η Νάξος και καταλήγει στην ‘Ανδρο.

Αναφορικά με την εξέλιξη των κρατήσεων σε αυτά οι εκτιμήσεις φορέων των νησιού κάνουν λόγο για υψηλές πληρότητες την περίοδο του Αυγούστου. Ειδικά για ‘Ανδρο αναμένονται πληρότητες έως και 100% τον Αύγουστο. Αντίστοιχη εικόνα αναμένεται και για τη Νάξο.

Συμμετοχή του ΕΟΤ σε πρόγραμμα διεθνών τουριστικών εκθέσεων

Ευρύ πρόγραμμα συμμετοχής σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2022, έχει καταρτίσει ο ΕΟΤ, με κυρίαρχο στόχο την τοποθέτηση της Ελλάδας ως top of mind ταξιδιωτική επιλογή, που προσφέρει με υπευθυνότητα ως προς την ασφάλεια και τον σεβασμό στο περιβάλλον, αυθεντικές και μοναδικές εξατομικευμένες εμπειρίες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας.

Ειδικότερα, ο ΕΟΤ θα συμμετάσχει συνολικά σε 38 επιλεγμένες εκθέσεις, το 2022 που κατανέμονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

  • κοινού και επαγγελματιών (μικτές),
  • εκθέσεις αποκλειστικά για παράγοντες της τουριστικής αγοράς (επαγγελματικές) καθώς και
  • θεματικές εκθέσεις που απευθύνονται σε εξειδικευμένο ή κλαδικό κοινό και επιχειρηματίες.

Για τη διαμόρφωση του ετήσιου προγραμματισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ έλαβε υπόψη του, σειρά παραγόντων που διαμορφώνουν τις συνθήκες του διεθνούς τουριστικού περιβάλλοντος, τις προβλέψεις σχετικών μελετών θεσμικών φορέων (Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού UNWTO, European Travel Commission ΟΟΣΑ, ETC, ΤτΕ, Eurostat, και ΕΛΣΤΑΤ) καθώς και τους στόχους της στρατηγικής επικοινωνίας του Οργανισμού.

Η συμμετοχή του ΕΟΤ στις προγραμματισμένες εκθέσεις θα εξαρτηθεί από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης. Πάντως, η πρόθεση του Οργανισμού είναι να αξιοποιήσει τη συμμετοχή σε κάθε έκθεση χωριστά, ως πρόσθετο εργαλείο ενίσχυσης της ζήτησης για την Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όπως και να παρουσιάσει συντονισμένα την προσφορά του τουριστικού κλάδου σε επιχειρήσεις και προϊόντα.

Το 2020 ο ΕΟΤ συμμετείχε σε 19 φυσικές εκθέσεις από τις 46 που είχαν αρχικά προγραμματιστεί, αλλά και για πρώτη φορά σε 4 Διεθνείς Εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ψηφιακό (virtual) περιβάλλον και συγκεκριμένα τις: Luxperience, WTM Λονδίνου, IBTM Βαρκελώνης και ILTM Καννών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα, Αθήνα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διακοπή κυκλοφορίας για γύρισμα ταινίας στην Αττική Οδό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: