Παπατζηλίκι Ερντογάν στα Κατεχόμενα: Ανούσια ομιλία, μια από τις ίδιες κορώνες και προκλήσεις [video]

Photo Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον παράνομο δήθεν ηγέτη του ψευδοκράτους Τατάρ EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS μέσω ΚΥΠΕ




Έφτασε λίγο μετά τις 15.00 το προεδρικό αεροσκάφος του Ταγίπ Ερντογάν στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στα κατεχόμενα, όπου τον υποδέχθηκε στρατιωτικό άγημα, ο παράνομος δήθεν ηγέτης των τουρκοκυπρίων και η ηγεσία του ψευδοκράτους.

Με τον κ. Ερντογάν έχει έρθει και η σύζυγός του Εμινε. Τους υποδέχθηκαν ο Ερσίν Τατάρ και σύζυγός του, Σιμπέλ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος προχώρησε σε δήλωση ενώπιον της ψευδοβουλής, αναφέροντας αρχικά ότι παρακολουθούν βουλευτές και ο αρχηγός της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της βουλής του Αζερμπαϊτζάν, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα της επισκεψής του στα κατεχόμενα, κάνοντας αναφορά στις «καλές ειδήσεις» που αφορούν την «ΤΔΒΚ», μεταξύ των οποίων νέες επενδύσεις στα κατεχόμενα.

Νέο δήθεν «προεδρικό» στον κατεχόμενο Αγ. Δομέτιο 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ψευδοβουλή ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη του έργου της οικοδόμησης του νέου δήθεν «προεδρικού μεγάρου» στον κατεχόμενο Άγιο Δομέτιο, δίπλα στο οποίο θα δημιουργηθεί ένας «κήπος του λαού», ενώ το  σημερινό «προεδρικό μέγαρο» θα μετατραπεί σε μουσείο.

Δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει το Κυπριακό ως μια «μεγάλη εθνική υπόθεση της Τουρκίας», ενώ έκανε λόγο για «μάρτυρες» της Τουρκίας και των Τ/κ» και υποστήριξε ότι η Τουρκία «κατέβαλε μεγάλο αντίτιμο» για τις ενέργειες της στο Κυπριακό.

Yποστήριξε ότι στην Αμερική κάποιοι έχουν ενοχληθεί από τις κινήσεις της Τουρκίας στο Κυπριακό, ενώ κάλεσε όσους «διαβάζουν» το Κυπριακό από την οπτική γωνία διάφορων λόμπι των ΗΠΑ να εστιάσουν στις πραγματικότητες.

Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν, παρά την καλή θέληση της τουρκικής πλευράς η λύση του Κυπριακού δεν ήρθε επειδή η ε/κ πλευρά δεν επιθυμεί να μοιραστεί την Κύπρο με τους τ/κ, υποστηρίζοντας ότι οι Ε/κ κρύβονται πίσω από τις παραμέτρους του ΟΗΕ.

«Πια δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε σε αυτά και να χάσουμε άλλα 50 χρόνια», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος. Στην Κύπρο υπάρχουν δυο ξεχωριστοί λαοί και δυο ξεχωριστά κράτη, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία υποστηρίζει την σχετική πρόταση του Ερσίν Τατάρ, η οποία κατατέθηκε στην άτυπη διάσκεψη της Γενεύης. Ο ίδιος επανέλαβε την θέση της τουρκικής κυβέρνησης για το ζήτημα και υπενθύμισε ότι η ε/κ πλευρά δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση περί διάσκεψης για τα ζητήματα της Α. Μεσογείου. «Δεν επιθυμούμε ένταση», ανέφερε ο  Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της δίκαιης μοιρασιάς στο ζήτημα της ΑΟΖ.

Νωρίτερα δεκάδες αυτοκίνητα συνοδείας και λεωφορεία μετέφεραν τον Τούρκο Πρόεδρο και τη συνοδεία του στην κατεχόμενη Λευκωσία. Από τα μεγάφωνο στο χώρο του παράνομου αεροδρομίου ακουγόταν το παραδοσιακό τ/κ τραγούδι “Κύπρος μου”. Ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν επιβιβάστηκε σε ένα από τα λεωφορεία το οποίο σταμάτησε έξω από το αεροδρόμιο, όπου πλήθος κόσμου με σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους ανέμεναν τον κ. Ερντογάν για να τον χαιρετίσουν.

Με πληροφορίες από philenews.com

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Στην κατεχόμενη Κύπρο ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας για το άθλιο πανηγυράκι του

Ανησυχία από την επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια: Τι γράφουν οι βρετανικές εφημερίδες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: