Οργή Μαξίμου, παρέμβαση Χατζηδάκη και… απόσυρση απολύσεων από Μιχαηλίδου

FILE PHOTO: Η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου . ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Η διατύπωση απειλής απολύσεων για ανεμβολίαστους από την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου προκάλεσε την οργή και την άμεση παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου.

Η κυβέρνηση, προφανώς σε αυτή τη φάση δεν θέλει να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης και αντιπαράθεσης με τους αρνητές των εμβολιασμών και έχει επιλέξει ναι μεν την πίεση αλλά δεν θέλει να χρησιμοποιήσει τα… τελικά της επιχειρήματα.

Ως εκ τούτου, η κυρία Μιχαηλίδου υποχρεώθηκε μετά από ένα έντονο τηλεφωνικό γύρο να προβεί σε νέα διορθωτική δήλωση και μάλιστα αποδεχόμενη την ευθύνη χωρίς να κάνει λόγο, όπως συνηθίζεται, σε παρανοήσεις και διαστρεβλώσεις.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μιχαηλίδου:

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος.

Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση».

Η παρέμβαση Χατζηδάκη

Είχε προηγηθεί λίγο νωρίτερα η παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη επίσης μετά από επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου.

Μιλώντας για τους εργαζόμενους στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ που θα επιμείνουν στην άρνησή τους να εμβολιαστούν ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι κανένας δεν απολύεται αλλά ισχύει ότι θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών μετά τις 16 Αυγούστου.

«Δεν απολύεται κανένας. Αλλά λέμε: Άδεια άνευ αποδοχών. Διότι ακριβώς εκεί η παρουσία τους αποτελεί (…) κίνδυνο για τους άλλους. Δε θες να κάνεις εμβόλιο; Μην κάνεις, αλλά τουλάχιστον πήγαινε στην άκρη για λίγο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Θα προσληφθεί κάποιος άλλος, θα κάνει τη δουλειά σου εμβολιασμένος. Ε, αυτό είναι. Κοινή λογική είναι», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση προχωρά προσεκτικά στο θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, δεν κινήθηκε βιαστικά και απότομα, άφησε να εξελιχθεί η υπόθεση και έλαβε κάποια μέτρα.

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Σκληρή ρητορική για αρνητές εμβολιασμού: Δεν αποκλείονται απολύσεις, αποκλείεται lock down

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: