Ωμή πρόκληση: Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά λιμενικού σκάφους της Κύπρου

File Photo: ΚΥΠΕ




Σοβαρή πρόκληση από τουρκική ακταιωρό η οποία άνοιξε πυρ κατά σκάφους της Λιμενικής της Κυπριακής Δημοκρατίας το οποίο εκτελούσε συνήθη περιπολία, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας .

Σύμφωνα με την Αστυνομία,  γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα σήμερα,  τριμελές μικρό σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, κατά την διάρκεια συνήθους περιπολίας για θέματα παράνομων μεταναστών από την Τουρκία, αντιλήφθηκε τουρκική ακταιωρό σε απόσταση 11 ναυτικών μιλίων από το Λιμάνι του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Το σκάφος της Λιμενικής για να αποφύγει την τουρκική ακταιωρό κατευθύνθηκε προς το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας .

Η τουρκική ακταιωρός ακολούθως  έριξε τέσσερις  προειδοποιητικούς πυροβολισμούς εναντίον του σκάφους της Λιμενικής και στην συνέχεια αποχώρησε.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 03:30, όταν σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας, ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πύργου για τυπική περιπολία προς αντιμετώπιση του φαινομένου της αυξημένης μεταναστευτικής ροής από τα τουρκικά παράλια, προσεγγίστηκε από τουρκική ακταιωρό.

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι λίγα λεπτά μετά η τουρκική ακταιωρός, ακολουθώντας το σκάφος, προχώρησε στη ρίψη τεσσάρων προειδοποιητικών πυροβολισμών, ανοίγοντας πυρ τέσσερις φορές προς την πλευρά του σκάφους. Όταν το σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας έφτασε σε αλιευτικό καταφύγιο, η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, η Αστυνομία αναμένεται να ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών για την υπόθεση. Όπως είπε, είναι η πρώτη φορά που σημειώθηκε τέτοιο περιστατικό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κική Περικλέους
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Και πάλι ψηλά τα κρούσματα στην Κύπρο: 1.152 νέα περιστατικά, 181 άτομα νοσηλεύονται

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: