Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Βόνιτσα: Στο νοσοκομείο πυροσβέστης με δύσπνοια

File Photo Μαίνονται οι πυρκαγές σε όλη τη χώρα ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ μέσω ΚΥΠΕ




Ολονύχτια μάχη δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με σκοπό να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής σε δασική έκταση στην περιοχή Θύριο του δήμου Άκτίου στη Βόνιτσα.

Πιο συγκεκριμένα από εδάφους επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 24 οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα. Νωρίτερα συνέδραμαν από αέρος δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, ανάμεσά τους και το ρωσικό Beriev-200. Παρά το γεγονός ότι η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή οι αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Δρυμός.

Σημειώνεται πως ασθενοφόρο που έσπευσε στην περιοχή παρελαβε έναν Πυροσβέστη 48 ετών με ζάλη και δύσπνοια. Τον μετεφερε στο Κεντρο Υγειας Αμφιλοχίας όπου ο άνδρας υπέγραψε κι έφυγε γιατί δεν ήθελε να διακομισθεί για προληπτικους λόγους στο Αγρίνιο.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας, Θεόδωρος Αποστολάκης, «στην περιοχή υπάρχουν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως επίσης περιπολικά της Αστυνομίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τον Δρυμό φιλοξενούνται σε συγγενικά τους σπίτια».

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «κάποιοι από τους κατοίκους βρίσκονται στην πλατεία της κοινότητας».

Παράλληλα, ο Θεόδωρος Αποστολάκης επισήμανε ότι «θεωρώ, πως με το πρώτο φως της ημέρας, είναι αναγκαία η επέμβαση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων».

Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ
Βόνιτσα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Έγκλημα στη Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα 2 αστυνομικοί που αγνόησαν κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: