Ο Τιαφόε στο δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά προς το ολυμπιακό μετάλλιο: Νίκησε δύσκολα τον πρώτο αγώνα

Ο Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς στους Ολυμπιακούς Αγώενς του Τόκιο. EPA, WU HONG




Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη, στο 2ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά θ’ αντιμετωπίσει τον Αμερικανό, Φράνσις Τιαφόε, ο οποίος επικράτησε σχετικά εύκολα του Σουνγού Κβον (Νότια Κορέα) με 2-0 σετ (6-3, 6-2) σε 69 λεπτά αγώνα.

Ο 22χρονος πρωταθλητής μας, ξεκίνησε με τον πιο ιδανικό τρόπο στην πρώτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς αγώνες, καθώς νίκησε δύσκολα χθες, στον 1ο γύρο, στο «Ariake tennis Park» του Τόκιο τον Γερμανό Φίλιπ Κόλσραϊμπερ, No 112 στον κόσμο.

Κόντρα στον Τιαφόε ο Τσιτσιπάς θέλει και ένα είδους «εκδίκησης», τέσσερις εβδομάδες μετά την ήττα του από τον Αμερικανό στον 1ο γύρο του Γουίμπλεντον με 3-0 σετ. Βέβαια εκείνος ήταν ο πρώτος αγώνας του Ελληνα πρωταθλητή μετά από δύο χρόνια στο χορτάρι, ενώ ο Τιαφόε είχε παίξει σε τρία τουρνουά, πριν το φημισμένο αγγλικό τουρνουά.

Ο 23χρονος Αμερικανός, Νο 53 στον κόσμο, στο χθεσινό του αγώνα σέρβιρε πολύ καλά, πέτυχε 12 άσους και κέρδισε τους 29 από τους 34 πόντους στα πρώτα του σερβίς. Στα δεύτερα σερβίς ήταν πιο ευάλωτος, κερδίζοντας μόλις το 50% των πόντων (8/16), αλλά κατάφερε να σβήσει και τα δύο break points που αντιμετώπισε στον αγώνα, ενώ «έσπασε» το σερβίς του Νοτιοκορεάτη τρεις φορές.

Η αναμέτρηση με τον Τιαφόε θα είναι η τρίτη για τον Τσιτσιπά, ο οποίος είχε κερδίσει την πρώτη στα ίδια γήπεδα, για τα προκριματικά τότε του ATP 500 τουρνουά στο Τόκιο, με 6-4 και 6-2.

  • Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά στην πρώτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς αγώνες, καθώς νίκησε δύσκολα σήμερα, στον 1ο γύρο, στο «Ariake tennis Park» του Τόκιο τον Γερμανό Φίλιπ Κόλσραϊμπερ, No 112 στον κόσμο. Ο 22χρονος πρωταθλητής, Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη και ένα από τα μεγάλα φαβορί για το βάθρο, κέρδισε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 6-3 σε λεπτά, ενώ στο δεύτερο ο 37χρονος Κόλσραϊμπερ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και κατάφερε να επικρατήσει με 6-3 σε 39 λεπτά.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς μείωσε τα λάθη του και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 6-3, σε συνολικά κάτι λιγότερο από δύο ώρες αγώνα, φτάνοντας στην 1η νίκη της καριέρας του σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Ελληνας τενίστας φάνηκε συγκεντρωμένος στην αρχή της αναμέτρησης και κυρίως να έχει προσαρμοστεί απόλυτα στις συνθήκες του αγώνα, κάτι που φάνηκε από τα εξαιρετικά ποσοστά στο σερβίς του, εδικά στο 1ο set (13/16). Στο δεύτερο σετ έκανε πολλά λάθη και τα πλήρωσε χάνοντας το σετ, ενώ στο τελευταίο σετ ο Τσιτσιπάς συνέχισε να παρουσιάζει προβληματική εικόνα.

Ο Κολσράιμπερ βρήκε break χάρη σε νέο αβίαστο λάθος του Τσιτσιπά και στη συνέχεια με hold έκανε το 2-0. Η απάντηση του Ελληνα σταρ ήταν άμεση κατακτώντας τα τρία επόμενα γκέιμ, παίρνοντας ενδιάμεσα πίσω το χαμένο του σερβίς. Αυτό ήταν ουσιαστικά και το τέλος του Γερμανού, καθώς ο Τσιτσιπάς βρήκε επιτέλους καθαρά χτυπήματα με αυτοπεποίθηση, τα οποία τον οδήγησαν στη νίκη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Οι ελληνικές συμμετοχές της σημερινής 4ης ημέρας στο Τόκιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: