Ο Πατριωτισμός της Άννας Διαμαντοπούλου: Όχι, ο Ερντογάν δεν θα παρέδιδε την Αμμόχωστο το 2004…

FILE PHOTO: Η πρώην Ευρωπαία επίτροπος και πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ ’Aννα Διαμαντοπούλου σε πάνελ κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου που διοργάνωσε το περιοδικό «The Economist», στο Λαγονήσι. ΑΠΕ-ΜΠΕ, THE ECONOMIST, Stavros Giannoulis




Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ

Πατριωτισμός είναι να αγωνίζεσαι για το συμφέρον του λαού της πατρίδας σου, βλέποντας το μέλλον του.

Την ώρα που ο ΤαγίπΕρντογάν έκανε έναν άλλο Αττίλα στην Αμμόχωστο στις 20 Ιουλίου 2021, αντί ο Ελληνισμός στο σύνολο του να είναι στα κάγκελα , υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Η Άννα Διαμαντοπούλου τώρα θυμήθηκε το Σχέδιο Ανάν και με έναν τρόπο εξοργιστικό, προκάλεσε τις μνήμες όλου του Ελληνισμού αυτή την αποφράδα ημέρα της εισβολής στην Κύπρο πριν 47 χρόνια.

Και τι μας είπε:

  • Αν ο Κυπριακός Ελληνισμός είχε δεχθεί το σχέδιο Ανάν, τώρα θα είχαμε και μάλιστα από το 2004 την Αμμόχωστο .

Είναι ντροπή από πολιτικούς που υπηρέτησαν σε καίριες θέσεις αυτή τη χώρα, να ακούγονται τέτοιες εξωφρενικές θέσεις.

Αλήθεια αυτή την ημέρα θα περίμενε κανείς αν μη τι άλλο να ζητήσουμε εμείς όλοι οι Ελλαδίτες συγνώμη από τον Κυπριακό Ελληνισμό γι αυτό το έγκλημα που έγινες σε βάρος του.

Όμως η κυρία Διαμαντοπούλου προφανώς ενταγμένη και μυημένη στο δόγμα της πολιτικής του κατευνασμού, εξωτερικεύει σκέψεις που προσβάλλουν την ετυμηγορία του Κυπριακού λαού, που είχε απορρίψει το σχέδιο Ανάν με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Βέβαια στην κυρία Διαμαντοπούλου ως κύριο εκφραστή της πολιτικής του κατευνασμού, της θυμίζω επίσης το κοινό ανακοινωθέν μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη τον Ιούλιο του 1997 και τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι το 1999, για να της πω ότι η πράξη έδειξε ότι ούτε η Μαδρίτη ούτε το Ελσίνκι εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα του Ελληνισμού στην πορεία των χρόνων και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τον  ορισμό του πατριωτισμού, όπως η ίδια διατύπωσε που λέει ότι πατριωτισμός είναι να αγωνίζεσαι για το συμφέρον του λαού της πατρίδας σου βλέποντας το μέλλον.

  • Η κυρία Διαμαντοπούλου επειδή αγωνίσθηκε για να υπάρξει η Μαδρίτη και το Ελσίνκι για το συμφέρον του λαού της πατρίδας μας βλέποντας το μέλλον, αφού τολμά ακόμα και ομιλεί για το σχέδιο Ανάν φαίνεται ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η Τουρκία έκτοτε δεν υπολογίζει τη διεθνή κοινότητα και δρα ως πειρατής κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου στο Αιγαίο, στην ΑΟΖ της Κύπρου και τη Ν.Α. Μεσόγειο σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνισμού.

Κυρία Διαμαντοπούλου γιατί υιοθετήσατε με τόσο πάθος του σχέδιο Ανάν που θα Τουρκοποιούσε όλο το νησί;

1ον Μήπως στηριχθήκατε στο casus belli που μετά μανίας υποστηρίζει διαχρονικά η Τουρκία από το 1995, εάν επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 νμ που είναι νόμιμο δικαίωμα της χώρας σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας του 1982 (Άρθρο 3).

2ον. Μήπως στηριχθήκατε στη θέση του Ερντογάν, ότι τα νησιά πρέπει να αποστρατικοποιηθούν όταν μας απειλεί η Στρατιά του Αιγαίου ;

3ον. Μήπως στηριχθήκατε στη θέση του Ερντογάν, ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας (άρθρο 121) ;

4ον. Μήπως στηριχθήκατε στη θέση του Ερντογάν  για την πολιτική του στο θέμα των λαθρομεταναστών σε σχέση με τη χώρα μας ;

5ον. Μήπως στηριχθήκατε στη θέση του Ερντογάν   για τις πειρατικές του ενέργειες στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ ;

6ον. Μήπως στηριχθήκατε στη θέση του Ερντογάν, ότι μπορεί να διεκδικεί παράνομα την έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο, Ανατολικά του 25ου μεσημβρινού ;

7ον. Μήπως στηριχθήκατε στην απόφαση του Ερντογάν  για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ;

8ον. Μήπως στηριχθήκατε στη συνέπεια  της τουρκικής πολιτικής διαχρονικά  για τον αφανισμό του Ελληνισμού τη; Ίμβρου, της Τενέδου και της Κωνσταντινούπολης ;

9ον. Μήπως στηριχθήκατε στην πολιτική του  Ερντογάν για την παράνομη εισβολή καθημερινά των Τούρκων ψαράδων σε όλο το Αιγαίο ;

10ον. Μήπως στηριχθήκατε στη συνέπεια της τουρκικής πολιτικής διαχρονικά και ιδιαίτερα τα τελευταία 20 χρόνια που κυβερνά ο Ερντογάν για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ;

  • Έτσι βλέπετε εσείς κυρία Διαμαντοπούλου να διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Ελληνισμού  σύμφωνα με τον ορισμό του πατριωτισμού που εσείς δώσατε και μιλάτε ακόμα και τώρα για το Σχέδιο Ανάν , αντί να καταγγείλετε τον Ερντογάν για τα Βαρώσια  με τις τελευταίες ενέργειες ;

Δεν γνωρίζω το κορυφαίο στέλεχος της ομογενειακής οργάνωσης ΗALC, κύριο Έντι Ζεμενίδη αλλά πιστεύω ότι σας είπε με ευγένεια λίγα, μιας και κανένας από το Ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν τολμά να σας πει αυτά που είπε ο ομογενής μας με αυτόν τον καθαρό τρόπο.

Δεν θα μπω στην ανάλυση του Σχεδίου Ανάν, γιατί αυτό δεν έγινε αποδεκτό ευτυχώς από το 70% των Κυπρίων, όμως κυρία Διαμαντοπούλου που το έχει αγαπήσει παράφορα, οφείλω να θυμίσω και τις συμφωνίες της Ζυρίχης και Λονδίνου, γιατί αυτές έδωσαν το δικαίωμα της εισβολής και κατοχής του Τουρκικού στρατού στο νησί του 1974 και βρίσκονται εκεί μέχρι και σήμερα και φθάσαμε στο σχέδιο Ανάν που θα Τουρκοποιούσε στην κυριολεξία το νησί . 

Επίσης κα Διαμαντοπούλου σας  προτρέπω να διαβάσετε και το βιβλίο του Αχμέτ Νταβούτογλου με τίτλο το «Στρατηγικό βάθος, η Διεθνής θέση της Τουρκίας» ο οποίος ρητά αναφέρει ότι και ένας Τούρκος Μουσουλμάνος να μην υπήρχε στο νησί, η Τουρκία λόγω της σπουδαίας γεωστρατηγικής θέσης του νησιού, θα έπρεπε να ανακαλύψει τρόπους για να το Τουρκοποιήσει.

Εκεί οδηγούσε δυστυχώς  το σχέδιο Ανάν κυρία Διαμαντοπούλου, που εσείς και όχι μόνο, τόσο αγαπήσατε.

Στην Ελλάδα δυστυχώς επειδή δεν υπάρχει Εθνική στρατηγική, υπάρχουν αρκετές φωνές σαν τη δική σας που πιστεύετε, ότι με την πολιτική του κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία η Ελλάδα διασφαλίζει τα Εθνικά της συμφέροντα.

Μέγα λάθος !!

Γι αυτό κυρία Διαμαντοπούλου εσείς οι κορυφαίοι παράγοντες της πολιτικής στηρίξτε επιτέλους την πολιτική της ισχυρής αποτροπής με σύναψη ταυτόχρονα σοβαρών περιφερειακών συμμαχιών όπως γίνεται τελευταία,  εγκαταλείποντας  οριστικά την πολιτική του κατευνασμού και χαράξτε μαζί με τους ομογενείς μας την εθνική στρατηγική που έχει ανάγκη ο Ελληνισμός  σ αυτή τη χρονική κρίσιμη συγκυρία για να σώσουμε το Αιγαίο, τη Θράκη , την Κύπρο και να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Ελληνισμού στη Ν.Α. Μεσόγειο.

  • Ο Ζεμενίδης είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για εμάς τους Έλληνες και μην φοβάστε να ακολουθήσετε επίσης το παράδειγμα του γερουσιαστή Μενέντεζ και κάποιων άλλων , οι οποίοι με τις θέσεις και τους αγώνες τους για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία κάνουν αυτό που οι Έλληνες πολιτικοί δεν τολμούν να κάνουν.

Πράγματι οι κυρώσεις  στην Τουρκία δεν είναι αυτοσκοπός αλλά δυστυχώς είναι μονόδρομος και όλοι εσείς οι ανήκοντες στη σχολή του Σημίτη, δηλαδή της πολιτικής του κατευνασμού, με τις θέσεις σας δεν εξυπηρετείτε τα Εθνικά συμφέροντα.

Ο Ζεμενίδης, ο Μενέντεζ και πολλοί άλλοι μας δείχνουν το σωστό δρόμο για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Ας τον ακολουθήσουμε επιτέλους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ
Κάλυμνος 26/7/2021

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην NEWS GOOGLE

Με «δώρα» δεν καλμάρει η Τουρκία: Οι τριμερείς, οι διμερείς και πώς η Άγκυρα είναι απέναντι σε όλες τις χώρες της περιοχής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: