Ο Υπουργός Άμυνας εκπροσώπησε την Κύπρο στα εγκαίνια της νέας ναυτικής βάσης της Αιγύπτου

Ο Υπουργός Άμυνας εκπροσώπησε την Κύπρο στα εγκαίνια της νέας ναυτικής βάσης της Αιγύπτου. ΚΥΠΕ/Ν.ΚΑΤΣΙΚΑΣ




Την επιθυμία τόσο της Λευκωσίας όσο και του Καΐρου για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου και Αιγύπτου στον αμυντικό τομέα και τον τομέα ασφάλειας, εξέφρασε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, με αφορμή την επίσκεψή του για τα εγκαίνια της Ναυτικής Βάσης της «3ης Ιουλίου», που πραγματοποίησε χθες στην περιοχή της μεσογειακής πόλης Μάρσα Ματρούχ ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

«Η Κύπρος και η Αίγυπτος είναι στενοί σύμμαχοι. Προωθούμε και άλλες ενέργειες για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας», τόνισε ο Υπουργός  Άμυνας.

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο η πρόσκληση και η παρουσία του στα εγκαίνια της νέας αυτής Αιγυπτιακής Ναυτικής Βάσης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο, σε συνάρτηση με τις στρατηγικές συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί, θα συμβάλει ουσιαστικά στην περιφερειακή ασφάλεια.

Τον Υπουργό Άμυνας, που συνόδευε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο Όμηρος Μαυρομάτης και ο Ακόλουθος Άμυνας της Κυπριακής Πρεσβείας Αντισυνταγματάρχης Κώστας Φωτίου καθώς και επιτελείς του από την Κύπρο, έκανε θερμά δεκτό σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος.

Ο κ. Πετρίδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για το άριστο επίπεδο σχέσεων μεταξύ Κύπρου – Αιγύπτου, για τις συνεργασίες με αμοιβαία οφέλη που έχουν αναπτυχθεί και τις ενέργειες που γίνονται με στόχο την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.  

Ο Υπουργός εξήρε την προσφορά και το έργο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας, τόσο για τον ελληνισμό της διασποράς όσο και για τις ορθόδοξες κοινότητες της περιοχής, τονίζοντας ότι μέσα από τις δράσεις του συμβάλει στη διατήρηση του ελληνικού στοιχείου στην περιοχή, με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον λαό της Κύπρου για τη στήριξή τους στο ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Νίκος Κάτσικας/ΘΝΕ
Κάιρο, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Στα 577 τα νέα κρούσματα στην Κύπρο: ΄Ενας θάνατος και 19 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: