Ο Ερντογάν θέλει να στείλει πάλι τρυπάνι στα νερά της Κύπρου: H Τουρκία στο μικροσκόπιο των συμμάχων και της Αθήνας

Μπορεί το καλοκαίρι του 2020 να υπήρξε κορύφωση στην Ελληνοτουρκική κρίση, όμως αυτό δεν σημαίνει πως και φέτος, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι έτοιμες ν’ αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση στο Αρχιπέλαγος και τη Μεσόγειο. Πηγή εικόνας: Hellasjournal




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Μπορεί η Τουρκία να έχει υποσχεθεί στους Ευρωπαίους “ήρεμα νερά” στο Αιγαίο

αλλά ήδη έχει αρχίσει και πάλι να βγάζει το προσωπείο του καλού παιδιού. Δείχνει ότι δεν πρόκειται το επόμενο διάστημα να συνεχίσει να είναι καλός γείτονας που επιθυμεί όλες οι διαφορές να λύνονται με διάλογο στην βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Λευκωσία και η Αθήνα ανησυχούν και παρακολουθούν το νέο κρεσέντο των εμπρηστικών δηλώσεων που γίνονται από την Τουρκική πλευρά. Δηλώσεις οι οποίες γίνονται σ’ ένα πλαίσιο που έχει να κάνει με την επικείμενη παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, σε ακριβώς ένα δεκαήμερο.

  • Σημαντικοί Τούρκοι Αξιωματούχοι ρίχνουν λάδι στη φωτιά δείχνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι οι επόμενες ημέρες δεν θα είναι εύκολες στις σχέσεις Αθήνας, Άγκυρας και Λευκωσίας., την ώρα που η Ευρώπη θα στεφτεί και πάλι ένας παρατηρητής που καταγράφει αλλά δεν πράττει…

Τα περί Ελληνοκυπρίων “εισβολέων” και τα περί “κατοχής” είναι μόνο η αρχή στο εμπρηστικό κλίμα που δημιουργεί η Άγκυρα, έως ότου φτάσουν οι μέρες να ταξιδέψει ο Τούρκος πρόεδρος στο ψευδοκράτος.

Και όλα αυτά δείχνουν την πρόθεση τα «ήρεμα νερά» να έχουν και ημερομηνία λήξης μιας και ο Ταγίπ Ερντογάν έχει την πρόθεση να στείλει και πάλι τρυπάνι στα νερά της Κύπρου.

Πρόκληση και στο Καστελόριζο

Το απόγευμα του Σαββάτου, η γείτονα προχώρησε και σε ακόμη μια από τις συνηθισμένες αλλά πάντα προκλητικές navtex επιχειρώντας γι’ ακόμη μια φορά να ακυρώσει Ελληνική δραστηριότητα στην θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, δηλώνοντας ότι δικαίωμα για έκδοση ναυτικών οδηγιών έχει στη συγκεκριμένη περιοχή η …Τουρκία κι όχι η Ελλάδα.

TURNHOS N/W : 0608/21 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 10-07-2021 11:28)

TURNHOS N/W : 0608/21
MEDITERRANEAN SEA
1. IRAKLEIO NAVTEX STATION MESSAGE NUMBER HA34-0395/21 PROMULGATED ON 09 JUL 21 COVERING A REGION IN TURKISH NAVTEX SERVICE AREA, IS A VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF CASTELLORIZO ISLAND SET BY THE 1947 PARIS PEACE TREATY.
2. CANCEL THIS MESSAGE 141000Z JUL 21.

Στο μικροσκόπιο της Αθήνας και των συμμάχων

Στον αντίποδα έχει φανεί με κάθε τρόπο ο εκνευρισμός της Τουρκίας καθώς μπορεί να προκαλεί διαρκώς αλλά τρέχει πίσω από τις εξελίξεις που οδηγεί πάνω από έναν χρόνο η Ελλάδα.

Εκεί ακριβώς εντάσσεται η προσπάθεια συνεργασίας με το Κατάρ και τα Rafale που διαθέτουν οι Καταριανοί. Όπως και ασκήσεις που προσπαθεί να κάνει αλλά όπως εμφατικά σημειώνουν στρατιωτικές πηγές, το κάνει «με την Β’ Εθνική» και σε αντίθεση με την Ελλάδα που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των μεγάλων δυνάμεων.

  • Μάλιστα όπως σημειώνεται από τις ίδιες πηγές στο μικροσκόπιο των συμμάχων εξ ανατολών κι όχι μόνο έχουν μπει για τα καλά οι Τούρκοι, όπως και η νέα επιχείρηση να ρίξει λάδι στη φωτιά και πάλι στην περιοχή.

Με αυτά τα δεδομένα, όπως επισημαίνεται, δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε και πάλι νέες μετασταθμεύσεις συμμαχικών αεροσκαφών σε Ελληνική βάση και με αυτό τον τρόπο να σταλεί ένα επιπλέον μήνυμα ότι η Άγκυρα βρίσκεται πλέον σε καθεστώς μόνιμης επιτήρησης…

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Μέσα στον Ιούλιο «κλειδώνουν» οι αποφάσεις για τις φρεγάτες: Τέσσερις στον επόμενο γύρο αλλά και εκπλήξεις

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: