Ο Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο θα οδηγήσει στα όρια τους την Αθήνα, τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον: Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες. Δίπλα του η μεταφράστρια του. EPA, YVES HERMAN, POOL




Από την πλευρά της Λευκωσίας γίνονται συνεχείς και συντονισμένες ενέργειες με τη συμπαράσταση και την υποστήριξη και των κυπριακών οργανώσεων της Αμερικής για να υπάρξει ισχυρή αντίδραση από την Ουάσιγκτον εναντίον των νέων σχεδίων του Ταγίπ Ερντογάν, για την Αμμόχωστο.

Και όχι μόνο για την πολύπαθη πόλη.

Διότι ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας θα εγκαινιάσει και μία βάση drones με έδρα το κατεχόμενο παλαιό αεροδρόμιο του Λευκονοίκου. Ή έτσι τουλάχιστον διαρρέει.

Για το θέμα αυτό αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου στην ανταπόκριση του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με τη Γιάννη Παπαδόπουλο.

Ανέφερε σχετικά:

Πάντως, ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, δείχνει ότι οι πληροφορίες πρέπει να είναι ορθές. Άλλωστε, ο Ερντογάν απέδειξε ότι κάνει, ότι λέει…

Θα έλεγα, λοιπόν, ότι παρατηρείται μία μεγάλη κινητικότητα στην Ουάσιγκτον. Οι ομογενείς προετοιμάζουν και διάφορες εκδηλώσεις αλλά οι πιο σημαντικές επαφές είναι αυτές που γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο, κυρίως με γερουσιαστές και βουλευτές οι οποίοι έχουν ταχθεί αναφανδόν εναντίον των νέων προκλήσεων του Ερντογάν.

Τούτη η αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν απορρίπτει τις εντάσεις και τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο όπου βρίσκονται αντιμέτωποι με την Τουρκία οι σύμμαχοι της Αμερικής. Η Ελλάδα, η Αίγυπτος, το Ισραήλ και η Κύπρος, η οποία αν και δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις στο έδαφος της.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, η Ανατολική Μεσόγειος ήταν στα θέματα της ατζέντας στην περίφημη πλέον συνάντηση του προέδρου Μπάιντεν με τον Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες.

Αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος πρόεδρος δεν έδωσε καμία δέσμευση ότι θα συνετιστεί. Άλλωστε τι χρειάζεται η πληροφόρηση όταν ομιλεί ο ίδιος. Οι δηλώσεις του είναι φρικτές και φοβάμαι πως στις 20 Ιουλίου θα είναι τόσο προκλητικός στην κατεχόμενη Κύπρο που θα μπορούσε να χαλάσει και το δήθεν καλό κλίμα στο Αιγαίο. Διότι δεν μπορεί η Ελλάδα να μην αντιδράσει εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την Αμμόχωστο και το Λευκόνοικο.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν θα θέσουν και τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους ενώπιον των ευθυνών τους και με δεδομένο ότι η αμερικανική ExxonMobil, η γαλλική Total και η ιταλική ENI αποφάσισαν να επανέλθουν στην κυπριακή ΑΟΖ, το φθινόπωρο.

Η Ουάσιγκτον, όπως και την προηγούμενη φορά, θα στηρίξει την αμερικανική εταιρεία. Σ’ αυτό ας μην υπάρχει αμφιβολία. Το ίδιο αναμένεται να πράξουν και οι Γάλλοι με ένα ερωτηματικό για τους Ιταλούς.

Όμως, θα δοκιμαστούν αυτή τη φορά και οι Βρυξέλλες. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι θα είναι τόσο μεγάλες και πολλές οι προκλήσεις που η Ενωμένη Ευρώπη δεν μπορεί να χώνει το κεφάλι μέσα στην άμμο.

Ακούσαμε τον ίδιο τον Ερντογάν να ειρωνεύεται με άθλιο υπονοούμενο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος υποτίθεται του τηλεφώνησε για να του ζητήσει να μην απειλεί την Κύπρο.

Άρα η μόνη ελπίδα του κ. Αναστασιάδη είναι ο Πρόεδρος Μπάιντεν. Αν και ο ισλαμιστής Ερντογάν των τελευταίων ολίγων ημερών είναι ίσως ο χειρότερος -σε λεκτικό επίπεδο- που έχουμε δει… Στο πλαίσιο των εκβιασμών για να κερδίσει τη διευθέτηση που απαιτεί στο νησί, με την υπογραφή των Κυπρίων ηγετών, ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να μετατρέψει σε κόλαση την Κύπρο, στις 20 Ιουλίου.

Και στην περίπτωση αυτή θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις της Ουάσιγκτον, των Βρυξελλών και βεβαίως της Αθήνας…

Εδώ το βίντεο της ανταπόκρισης του αρθρογράφου της Hellas Journal:

Το κτύπημα στην Τουρκία για τα παιδιά-στρατιώτες, δεν ήρθε τυχαία: Ωραίο …σύμμαχο έχουν στο ΝΑΤΟ οι Αμερικάνοι! Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: