Ο Ερντογάν φτάνει οσονούπω στην κατεχόμενη Κύπρο, αλλά για τους Ευρωπαίους πάει απλά ένα …ταξίδι!

Με διάφορες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής ο κυπριακός λαός τίμησε αυτούς που έπεσαν κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της νομιμότητας, Λευκωσία 15 Ιουλίου 2021. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Δεν μπορούμε να πούμε κουβέντα… Μας αποστόμωσε! Η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έβαλε τον Ταγίπ Ερντογάν στη θέση του.

Τον πήρε στο τηλέφωνο, έκανε και δημόσιες δηλώσεις εγκαλώντας τον ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας για την επερχόμενη παράνομη επίσκεψή του στην κατεχόμενη Κύπρο, και ειδικά για τις ανακοινώσεις που προτίθεται να κάνει για την Αμμόχωστο.

Αστεία πράγματα… Η Τουρκία και οι ηγέτες της δεν έδωσαν ποτέ σημασία σε ανακοινώσεις και δηλώσεις, ιδιαίτερα από αξιωματούχους κρατών, κυβερνήσεων και οργανισμών που δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν ούτε ένα βήμα από αυτές. Η Άγκυρα καταλαβαίνει μόνο από δραστικά μέτρα και στη διάρκεια των 47 ετών της κατοχής, μόνο σε μία περίπτωση κτυπήθηκε αποτελεσματικά η Τουρκία. Με το αμερικανικό εμπάργκο όπλων που επέβαλε το Κογκρέσο των ΗΠΑ, τη δεκαετία του ’70.

  • Τότε, το δοξασμένο Ελληνικό Λόμπι, κατήγαγε μία τεράστια νίκη εναντίον της Τουρκίας, αλλά και της ίδιας της (τότε) αμερικανικής κυβέρνησης του Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως ο πρόεδρος που αθέτησε όλες τις υποσχέσεις του. Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση ηγέτη, που έπραξε με ακρίβεια τα αντίθετα από αυτά που έλεγε. Μας τάισε κουτόχορτο…

Ο Ταγίπ Ερντογάν, λοιπόν, δεν φοβάται κανένα. Εκτός (ίσως) τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος έχει την ισχύ να τον γονατίσει. Να τον αναγκάσει να σκύψει. Το είδαμε το καλοκαίρι του 2018, όταν ο φίλος του Ντόναλντ Τραμπ, με μία ανακοίνωση στο Twitter, έστειλε την τουρκική οικονομία στα τάρταρα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) είχε πάρα πολλές φορές την ευκαιρία, αλλά και το δικαίωμα, να τιμωρήσει τον Ερντογάν. Αποκορύφωμα των τουρκικών προκλήσεων ήταν το περυσινό καλοκαίρι, όταν η Τουρκία είχε κάνει σουρωτήρι το Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ. Η Ε.Ε. έσυρε τα πόδια της, και τα σέρνει μέχρι σήμερα. Αδυνατεί να λάβει μία απλή απόφαση για να προστατεύσει χώρες-μέλη της: Την Κύπρο και την Ελλάδα.

Αλλά στο θέμα των κυρώσεων υπάρχει ευθύνη και της Λευκωσίας και της Αθήνας. Για κάποιο λόγο φοβήθηκαν. Δεν κατέθεσαν βέτο, ως όφειλαν. Δεν τίναξαν την μπάνκα στον αέρα. Και αφού δεν το έκαναν τότε, όταν το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό εισέβαλε στη θάλασσα στου Καστελόριζου και για πολλοστή φορά στην κυπριακή ΑΟΖ… Πότε θα το κάνουν; Όταν ξεκινήσει ο πόλεμος; Μα τότε θα είναι αργά.

Οι «Ευρωλάγνοι» της Κύπρου και της Ελλάδας λένε ψέματα στους πολίτες για την δήθεν αλληλεγγύη της Ε.Ε. Η αλληλεγγύη, δυστυχώς, αφορά την Τουρκία. Την κατοχική δύναμη προστατεύουν οι Βρυξέλλες. Μερικές φορές νοιώθουμε ότι η Άγκυρα καθορίζει και τις αποφάσεις της Ε.Ε. μέσω χωρών, όπως η εθνικιστική Ουγγαρία. Πρόκειται για ένα αυταρχικό καθεστώς, που δεν έχει θέση στην Ε.Ε.

  • Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας είναι θαυμαστής του Ταγίπ Ερντογάν. Θα ήθελε να είναι όπως αυτός, ένας αυταρχικός ηγέτης. Και να κάνει τα ίδια πράγματα. Να φυλακίζει, π.χ., τους αντιπάλους του. Να κλείνει εφημερίδες, να φιμώνει δημοσιογράφους. Είναι και αυτός ένας …εταίρος μας στην αναξιόπιστη Ε.Ε.

Η παράνομη επίσκεψη του Ερντογάν στην Κύπρο θα αποδείξει αυτό που τρέμουν στη Λευκωσία και στην Αθήνα: ότι έφτασε η ώρα για αλλαγή πορείας και στο Κυπριακό και στα ζητήματα που θέτει η Τουρκία στο Αιγαίο. Θα φτάσουν στο συμπέρασμα που φοβούνται: ότι σε ότι αφορά το Κυπριακό, οι διαπραγματεύσεις με τον τρόπο που διεξάγονται, οδηγούν την Κύπρο στη διάλυση.

Η κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πολύ κοντά. Και μάλιστα χωρίς λύση του Κυπριακού. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών είναι ξεκάθαρα απέναντι στην Κύπρο.

Πως έφτασαν τα πράγματα μέχρι εδώ, να είμαστε δηλαδή ενώπιον της δυσάρεστης κατάστασης της διχοτόμησης; Κοιτάξτε την πορεία του …φιδιού. Και στην περίπτωση του Κυπριακού, το φίδι είναι το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Οι πολιτικοί ταγοί του τόπου μας έφεραν μία σπιθαμή από τον γκρεμό.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με βάση την επιστολή του προς τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Τζο Μπάιντεν, αναμένει πολύ δυσάρεστες ανακοινώσεις από τον Ερντογάν, για την κατεχόμενη Κύπρο και ειδικά την Αμμόχωστο. Σίγουρα κάτι περισσότερο γνωρίζει από εμάς. Θα αλλάξει, φαίνεται, εντελώς το σκηνικό στην Κύπρο.

Και επανέρχεται το ερώτημα: Πως μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πορεία προς την καταστροφή; Και υπάρχει χρόνος να την σταματήσουμε; Στην Ελλάδα έχουν αποφασίσει αυτό που θα έπρεπε να πράξει εδώ και πολλά χρόνια η Κύπρος. Η Ελλάδα θωρακίζεται στον υπερθετικό βαθμό. Και καλώς πράττει. Επιτέλους.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, μόνο το 10% της διαφθοράς να είχε χρησιμοποιηθεί για την άμυνα της Κύπρου, ο Ερντογάν θα σκεφτόταν δύο και τρεις φορές να προκαλέσει. Πόσο μάλλον να κάνει πράξεις τα λόγια του. Αλλά, έχει απέναντι του πολιτικούς άνδρες-«κολοσσούς»… Ας μην καταγράψουμε τα ονόματα τους και δυσαρεστήσουμε τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Τούτες τις μέρες διεξάγεται σε ελληνικές πόλεις το οδοιπορικό των μοτοσικλετιστών, οι οποίοι έχουν ένα σοβαρό εθνικό σκοπό. Είναι μία κίνηση της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού, που στόχο έχει να ξυπνήσει τα πατριωτικά αισθήματα των αδελφών μας στην Ελλάδα, ενόψει των διεργασιών που γίνονται στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο για να ξεπουληθεί η Κύπρος στους Τούρκους.

Διότι, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, τι άλλο παρά ξεπούλημα είναι οι δήθεν λύσεις που καταθέτουν στο τραπέζι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και οι άνθρωποι του, σε συνεργασία με τη Βρετανία. Και όποιοι συνεργάζονται με τους Βρετανούς σημαίνει ότι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία και με τους Τούρκους.

Η πορεία θα καλύψει πολλές περιοχές στην Ελλάδα και θα καταλήξει στο Παραλίμνι όπου θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού. Δύο παλληκάρια της Κύπρου, που δεν φοβήθηκαν τους Αττίλες. Δολοφονήθηκαν κατά τις διαδηλώσεις για την απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών μας.

Το οδοιπορικό είναι μία πατριωτική πράξη. Δεν έχει σχέση με εθνικισμούς και οτιδήποτε παρόμοιο. Γι’ αυτό τα καλόπαιδα του ΕΛΑΜ ας μείνουν μακριά και ας μην προσπαθούν να καπελώσουν τόσο όμορφες πρωτοβουλίες. Άλλο πατριωτισμός, άλλο εθνικισμός. Η απόσταση είναι από τη γη μέχρι τον ουρανό.

Ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμός είναι παιδιά της Κύπρου. Δεν ανήκουν σε κόμματα, παρα-κόμματα και παρατάξεις.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει και δυστυχώς πάντα συνδέεται με την Ορθόδοξη Εκκλησία, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χαρακτηρίζουμε ορθά, πως οι παπάδες μας έχουν χάσει το δρόμο του Θεού. Οι ψεκασμένοι του νησιού μας, διέδωσαν πως ανάμεσα στις καταστρεπτικές πυρκαγιές στην ορεινή Λάρνακας, εμφανίστηκε ο Άγιος Εφραίμ …ολοζώντανος. Είναι ένας «ψεκασμένος» ισχυρισμός και τίποτα άλλο. Διότι θα μπορούσαν οι εχθροί της Εκκλησίας να πουν γιατί αφού εμφανίστηκε ο Άγιος δεν έσβησε και τις φωτιές; Και με την ευκαιρία: Δεν πρέπει η επίσημη Εκκλησία να καλέσει το ποίμνιο της να εμβολιαστεί; Δεν γίνεται να παίζεται με την υγεία των ανθρώπων, Άγιοι Πατέρες…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Γιατί ο Νίκος Αναστασιάδης δεν ζητά από τον φίλο του, τον Πρόεδρο Μπάιντεν να βοηθήσει την Κύπρο;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: