Ο Ερντογάν ετοιμάζει “κόλαση” για τον Ελληνισμό της Κύπρου την 20η Ιουλίου! Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγιπ Ερντογάν στο Ντιγιάρκιαπίρ του Κουρδιστάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Η κατάσταση δεν είναι καλή καθώς ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν προχωρά ακάθεκτος στους σχεδιασμούς του. Στην πραγματικότητα θεωρεί ότι είναι άτρωτος και παγκόσμιος ηγέτης.

Εάν ανακοινώσει όσα ακούγονται ως πληροφορίες, τότε σβήνουν οι όποιες ελπίδες είχαμε ότι σε μία διαπραγμάτευση θα αποδεχόταν να επιστρέψει την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου στους κατοίκους της.

Για το θέμα αυτό αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου στην ανταπόκριση του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με τη Ματίνα Παπαδέα.

Σημείωσε, μεταξύ των άλλων:

Από την πλευρά της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας η προσπάθεια είναι συνεχής. Σε συντονισμό με τη Λευκωσία πιέζουν για ισχυρή παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών. Διότι αν δεν είναι ισχυρή, καλύτερα να μην επιχειρηθεί, διότι θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Εδώ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να δράσει δυναμικά ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Διότι υποτίθεται ότι συμφώνησε στις Βρυξέλλες με τον Ερντογάν ότι θα ξεκινήσουν μία πορεία βελτίωσης των σχέσεων τους, μία νέα εποχή συνεργασίας, χωρίς προκλήσεις.

Και αυτή η πρόκληση που θα επιχειρήσει στις 20 Ιουλίου είναι καραμπινάτη. Και το πιο σημαντικό η πρόκληση αυτή αντιστρατεύεται τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι ένα ζήτημα που για πολλά χρόνια δεν το αποδέχονταν οι Αμερικανοί διότι ήταν βασικά σε άρνηση. Τώρα οι περισσότεροι καταλαβαίνουν.

Η επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ στον κ. Μπάιντεν, υπογράφεται και από άλλους γερουσιαστές. Θα φτάσει στο Λευκό Οίκο την Τρίτη, αλλά στο μεταξύ έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις με τους αρμοδίους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ασχολούνται με την Τουρκία.

Σίγουρα δεν είναι μία ιδανική κατάσταση ούτε για την Τουρκία, που δεν έχει πολλούς φίλους στην Ουάσιγκτον, αλλά ούτε για την Κύπρο που έχει φίλους στην αμερικανική πρωτεύουσα, αλλά βρίσκεται υπό τη συνεχή απειλή του Αττίλα.

Αρκετοί πιστεύουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει την ισχύ να σταματήσει τον Ερντογάν, αν και πιστεύω ότι είναι αργά πια. Ο Ερντογάν που γνωρίζουμε δεν προκειται να υποχωρήσει. Οι αποφάσεις είναι ειλημμένες. Ο Τούρκος πρόεδρος θα κάνει ανακοινώσεις στην μαύρη επέτειο της άνανδρης τουρκικής εισβολής.

Η εφημερίδα Φιλελεύθερος αποκάλυψε ότι σε ό,τι αφορά την Αμμόχωστο, το πρώτο βήμα αναμένεται να είναι ο αποχαρακτηρισμός της πιλοτικής περιοχής από στρατιωτικής σε κατοικημένη, η οποία θα τεθεί υπό τη διοίκηση του ψευδοκράτους.

Και εδώ το πρόβλημα είναι διπλό. Πέραν του γεγονότος ότι και η Αμμόχωστος θα τεθεί υπό τους στρατιωτικούς σχεδιασμούς της κατοχικής δύναμης, αναμένεται ότι ο Ερντογάν θα καλέσει τους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες να κάνουν αίτηση για αποκατάσταση, ανταλλαγή ή αποζημίωση, στη λεγόμενη επιτροπή του κατοχικού καθεστώτος.

Ο φόβος είναι ότι θα συμφωνήσουν να το πράξουν τα μέλη μίας ομάδας κατοίκων της πόλης, που υποστηρίζουν δυστυχώς την όποια λύση τεθεί στο τραπέζι. Ο καθένας καταλαβαίνει και νοιώθει τον πόθο της επιστροφής στις εστίες τους, αλλά σε τούτη τη φάση θα εξυπηρετηθούν μόνο τα σχέδια του Ερντογάν.

Πάντως, για μία ακόμη φορά έχουμε να κάνουμε με ένα ανεξέλεγκτο Ερντογάν. Με τα σημερινά δεδομένα δεν νομίζω ότι θα σταματήσει.

Κοντά σε όλα αυτά έχουμε και την απαράδεκτη έκθεση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος δεν άκουσε ότι ο Ερντογάν θα επιχειρήσει την μεγαλύτερη πρόκληση από την εισβολή.

Οπότε, τι περιμένουμε; Τη συμμετοχή του στην στρατιωτική παρέλαση και στα εγκαίνια της βάσης των drones, και φυσικά τη νέα εισβολή του στην Αμμόχωστο. Δυστυχώς, ο Ερντογάν θα δημιουργήσει κόλαση την 20η Ιουλίου για τον Ελληνισμό της Κύπρου.

Εδώ το βίντεο της ανταπόκρισης του αρθρογράφου της Hellas Journal:

Μαζική προσπάθεια στην Ουάσιγκτον για να σταματήσει ο κ. Μπάιντεν τον Ερντογάν: Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: