Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε την εκβιαστική τακτική του απέναντι στον Ελληνισμό αναφέρει ανακοίνωση του ΠΕΜΑΣ

FILE PHOTO: Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ κατά την διάρκεια συνάντησης με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε στην Κύπρο την στρατηγική της Άγκυρας και την εκβιαστική του τακτική απέναντι στον Ελληνισμό, αλλά και τη διεθνή νομιμότητα και τα επίσημα όργανα της, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας (ΠΕΜΑΣ).

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

Παραβιάζοντας κατάφωρα τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο, επιχειρεί να προωθήσει περαιτέρω τη διχοτόμηση της Κύπρου, δίνοντας για εκμετάλλευση υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση το 3,5% της πόλης.

Πρόκειται για τη γνωστή πια τακτική διεύρυνσης των τετελεσμένων που ακολουθείται από παρελκυστικούς ελιγμούς παγίωσής τους, μέχρι την έναρξη ενός νέου κύκλου επέκτασης των τετελεσμένων. Αυτή η τακτική ακολουθείται από την Άγκυρα πιστά τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο, σε μεγάλο βαθμό με επιτυχία. Προσέθεσε αυτήν την φορά και την εξευτελιστική πρόταση «επιστροφής περιουσιών» σε όσους αναγνωρίσουν την κυριαρχία του ψευδοκράτους.

Οι δηλώσεις στήριξης και οι διεθνείς πιέσεις δεν αρκούν, αντίθετα μάλιστα χλευάστηκαν από τον ανεμπόδιστο ως τώρα Ερντογάν, ο οποίος εφαρμόζει τον τουρκικό επεκτατισμό εις βάρος του Ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο.

Είναι προφανές ότι απαιτούνται αποφάσεις που θα φέρουν σε δύσκολη θέση την Τουρκία. Χρειάζεται γι αυτό αλλαγή στάσης της Ελλαδας στην ΕΕ και στους περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς όπου η Τουρκία έχει ακόμα ισχυρά ερείσματα.

Η Ελλάδα και η Κύπρος καλούνται να επιδείξουν αποφασιστικότητα και στοχοπροσήλωση, με επιμονή σε κυρώσεις από την ΕΕ (επιτέλους), συζητώντας και το άμεσο μπλοκάρισμα της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας -ΕΕ, με ακύρωση της οικονομικής βοηθείας της ΕΕ στην Τουρκία, ακόμη και με διακοπή του διαλόγου σε υψηλό πολιτικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση ο άξονας Ελλάδας Κύπρου πρέπει τώρα όσο ποτέ άλλοτε να είναι άρρηκτος και αποτελεσματικός.

Το βάρος της ιστορικής ευθύνης είναι στην πλευρά του Ελληνισμού που οφείλει να αποδείξει με πράξεις ότι η φιλειρηνική στάση και η προσήλωση στην διεθνή νομιμότητα δεν συνιστούν ανοχή η υποχώρηση.

Τον πάει για κυρώσεις τον Ερντογάν ο Μενέντεζ: Καθήκον των ΗΠΑ να καταστήσουν την Άγκυρα υπόλογη για τα Βαρώσια


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: