ΜVP του τελικού ο Γιάννης ισοφαρίζοντας και ένα ρεκόρ του τεράστιου Μάικλ Τζόρνταν

Ο «Giannis» πανηγυρίζει μετά το τέλος του ματς. EPA/TANNEN MAURY SHUTTERSTOCK OUT




Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε MVP των τελικών του ΝΒΑ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από το Μιλγουόκι με 4-2 απέναντι στους Φοίνιξ Σανς.

Διαβάστε ακόμη:

Το σήκωσε! Με 50 πόντους του διαστημικού Γιάννη, πρωταθλητές ΝΒΑ οι Μπάκς

Οι πρώτες δηλώσεις του Γιάννη

Η αποθέωση από Μητσοτάκη

Τα συγκινητικά λόγια  του Αλ. Τσίπρα

Ο «Greek Freak» ήταν εντυπωσιακός σε όλη τη διάρκεια των τελικών και στο κρισιμότερο ματς σημείωσε 50 πόντους (ρεκόρ καριέρας στα playoffs), με 15/22 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 17/19 βολές, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 μπλοκ σε 42 λεπτά συμμετοχής. Έγινε μάλιστα ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σημειώνει τουλάχιστον 40 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 μπλοκ σε αγώνα των τελικών.

 

Επιπλέον σημείωσε 20 πόντους στο τρίτο δωδεκάλεπτο, κάτι που έχει καταφέρει σε τελικούς μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν το 1993. Τα κατορθώματα όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς ο Αντετοκούνμπο έγινε μόλις ο 7ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σημείωσε 50 πόντους σε αγώνα των ΝΒΑ Finals και ο πρώτος μετά τον Σακίλ Ο’Νιλ που είχε +40 πόντους και +10 ριμπάουντ σε τρία διαφορετικά παιχνίδια στους NBA Finals.

Ο «Giannis» είναι ο τρίτος Ευρωπαίος μετά τους Τόνι Πάρκερ (2007, Σπερς) και Ντιρκ Νοβίτζκι (2011, Μαβερικς), που κατακτάει το συγκεκριμένο βραβείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Το σήκωσε! Με 50 πόντους του διαστημικού Γιάννη, πρωταθλητές ΝΒΑ οι Μπακς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: