Μην χάσει… Ο Ερντογάν έσπευσε να εκμεταλλευθεί την απόφαση του Δικαστηρίου της E.E. για την ισλαμική μαντίλα

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλά στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Πηγή Τουρκική Προεδρία




Η Τουρκία επέκρινε την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) που επιτρέπει στους εργοδότες να απαγορεύουν στους εργαζόμενους να φορούν ισλαμική μαντίλα, αναφέρει το Euronews (μεσω Γαλλικού Πρακτορείου AFP)

Η απόφαση παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία, έσπευσε να δηλώσει ο δικτάτορας Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdogan). Οι επικριτές της απόφασης ανέφεραν ότι η ετυμηγορία μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό πολλών μουσουλμάνων γυναικών από διάφορα επαγγέλματα.

«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα πρέπει να αλλάξει το όνομά του», δήλωσε ο αυταρχικός Erdogan σε συνέντευξη Τύπου στη Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα. «Αυτό το ζήτημα δεν έχει καμία σχέση με το δικαστήριο.

“Δεν μπορεί να υπάρχει δικαστήριο που δεν γνωρίζει τι είναι η θρησκευτική ελευθερία”, πρόσθεσε, ξεχνώντας ότι η δικαιοσύνη στη χώρα του είναι ελεγχομενη. Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει κατηγορήσει αρκετές φορές την ΕΕ και άλλες δυτικές χώρες για “ισλαμοφοβία”.

Η ίδια η Τουρκία απαγόρευσε την ισλαμική μαντίλα από κρατικούς φορείς για δεκαετίες, έως την άρση της απαγόρευσης από την κυβέρνηση Erdogan το 2013.

Το ΥΠΕΞ της Τουρκίας καταδίκασε (18/7) επίσης την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ, χαρακτηρίζοντάς την ως «επικίνδυνη» και  πιθανότατα «πυροδοτεί το μίσος για το Ισλάμ». 

ΠΗΓΗ: Euronews, (με AFP) – Turkey’s Erdogan slams ECJ ruling on headscarf ban at work

Στο πλευρό της Κύπρου η Γαλλία, φέρνει το θέμα των Βαρωσίων στον ΟΗΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: