Με 178 ψήφους ο Νίκος Παππάς στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ψηφίζει επί της παραπομπής του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στην ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤ




Την παραπομπή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ εξακολούθηση και κατά συρροή αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής με πλειοψηφία 178 βουλευτών.

Υπέρ της παραπομπής ψήφισαν  οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής. Καταψήφισαν οι βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν «παρών». Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 απείχαν από την διαδικασία.

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε οι βουλευτές της πλειοψηφίας υπογράμμισαν τα ευρήματα της έρευνας που αποδεικνύουν την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να χειραγωγήσει τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών, να ποδηγετήσει τα ΜΜΕ και να ελέγξει τους αρμού της εξουσίας.

Κάλεσαν τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά να δώσει πειστικές απαντήσεις για το περιεχόμενο των sms που αντάλλασε με τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα σε μια περίοδο που ο ίδιος ήταν αρμόδιος για την θεσμική θωράκιση του διαγωνισμού και ο γνωστός εργολάβος υποψήφιος καναλάρχης.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ο κ. Νίκος Παππάς επιχείρησαν να υποβαθμίσουν την βαρύτητα του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και εστίασαν στο γεγονός ότι το τελικό πόρισμα δεν συμπεριέλαβε το κακούργημα της δωροληψίας καθώς δεν προέκυψαν επαρκείς αποδείξεις.

Η παρέμβαση Τσίπρα

Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καλύπτοντας πλήρως τον πρώην υπουργό του καθώς υποστήριξε ότι οι Νίκος Παππας και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τα δύο πρόσωπα που ήδη έχουν παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο, αποτελούν παράσημο για την παράταξή του.

Απαντώντας ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης επισήμανε προς τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ πως «δεν δέχομαι τέτοια κριτική από την κοινοβουλευτική ομάδα που κάνει πολιτική ταυτοτήτων και μιλά για ΝΔ παιδεραστές».

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Σκληρή απάντηση ΝΔ σε Τσίπρα: Αποπροσανατολίζει με ένα παραλήρημα επί παντός επιστητού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: