Μαρουσάκης: Η «ψυχρή λίμνη» μας αποχαιρετά, καταφθάνει νέος καύσωνας με 42άρια

Στιγμιότυπο από το βίντεο του OPEN




Μετά την παρέλευση του φαινομένου της «ψυχρής λίμνης» που συγκράτησε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα τη θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, ο καύσωνας θα επανέλθει πιθανότατα δριμύτερος εκτίμησε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης:

Μιλώντας στo OPEN ανέφερε ότι αύριο Τετάρτη η αστάθεια θα περιοριστεί στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, καθώς οι βοριάδες σε Αιγαίο και Ιόνιο θα «συμπιέζουν» τα φαινόμενα στο μέσο. Ο καιρός δεν θα διαφοροποιηθεί σημαντικά την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο θα έχουν σβήσει τα φαινόμενα.

Ο κ. Μαρουσάκης υποστήριξε ότι η «ψυχρή λίμνη» εμποδίζει τη μετατόπιση θερμών αερίων μαζών προς τη νότια Ευρώπη και τη χώρα μας. «Ομως από τη νέα εβδομάδα, αυτές οι θερμές αέριες μάζες θα προσπαθήσουν ξανά να κινηθούν προς την περιοχή μας. Γι’ αυτό προς τα τέλη του μήνα υπάρχουν υψηλές πιθανότητες να δούμε ένα νέο κύμα καύσωνα στη χώρα μας. Ο υδράργυρος, σύμφωνα με τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία, θα κινηθεί στους 40 με 42 βαθμούς» είπε καταλήγοντας ο κ. Μαρουσάκης.

Mε πληροφορίες από OPEN

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Στην Ελλάδα ο θρύλος της σοβιετικής σκακιέρας Ανατόλι Καρπόφ: Γιατί φύτεψε 10 δέντρα στη Σαλαμίνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: