Μακρόν: Προχωράμε, δεν σταματάμε * 40 εκ. Γάλλοι με μια τουλάχιστον δόση εμβολίου

File Photo: Εμβολιαστικό κέντρο στην Γαλλία. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO




Σχεδόν το 60% του γαλλικού πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα υγειονομικά στοιχεία που δόθηκαν απόψε στη δημοσιότητα.

“Σύντομα 40 εκατομμύρια εμβολιασμένοι με μία δόση. Προχωράμε. Δεν χαλαρώνουμε τις προσπάθειές μας. Εμβολιαστείτε”, έγραψε στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Το όριο αυτό αναμένεται να ξεπεραστεί αύριο, δεδομένου ότι τουλάχιστον 39,94 εκατομμύρια Γάλλοι –δηλ. το 59,2% του πληθυσμού– έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

  • Σχεδόν το 50% (33,2%) έχει λάβει το πλήρες εμβολιαστικό σχήμα, σύμφωνα με τους αριθμούς που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Οι αριθμοί-κλειδιά της υγειονομικής κατάστασης (νοσηλείες και αριθμός ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας) παραμένουν σταθεροί, παρά την αύξηση των μολύνσεων εδώ και περίπου 15 ημέρες (16.167 νέες μολύνσεις σήμερα).

Η τάση για επτά ημέρες παραμένει για μια αργή αλλά σταθερή αύξηση, με 1.837 εισαγωγές (1.800 χθες Σάββατο) στα νοσοκομεία μέσα σε μια εβδομάδα, εκ των οποίων 376 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η Covid-19 προκάλεσε τον θάνατο έξι ασθενών τις τελευταίες 24 ώρες σε σύνολο 111.644 θανάτων από την αρχή της πανδημίας.

Mε πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Μεγάλες πυρκαγιές στη Σαρδηνία: Κάηκαν πάνω από 200.000 στρέμματα δάσους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: