Μάχη με τις φλόγες σε Σταμάτα-Ροδόπολη : Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα – Κινδυνεύει ο Διόνυσος [video]

File Photo Στιγμιότυπο από την πυρκαγιά Screenshot via YouTube video Open Tv




Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από τις 12:00 το μεσημέρι στην περιοχή της Σταμάτας στην Αττική, με τις φλόγες μάλιστα να βρίσκονται κοντά σε σπίτια στον οικισμό Γαλήνη – o οποίος εκκενώθηκε προληπτικά, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί σπίτια στη Ροδόπολη.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία του ρεπορτάζ προκύπτει πως η φωτιά προκλήθηκε από εμπρησμό με στόχο τον οικιστικό ιστό Σταμάτας, Διονύσου, Δροσιάς και Εκάλης, καθώς, με βάση μαρτυρίες, υπήρχαν ταυτόχρονα διάσπαρτες πολλές εστίες από τους πρόποδες του Διονυσοβουνίου μέχρι την Πεντέλη.

Νωρίτερα ενεργοποιήθηκε το 112 λόγω της δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλώντας τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Αποτελεί κοινή πεποίθηση των κατοίκων και επιβεβαιώνεται με βάση της πρώτες πληροφορίες το γεγονός ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από εμπρησμό, καθώς σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασε σε δύο ξεχωριστά μέτωπα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει η άμεση κατάσβεση.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, που καταγράφηκε από τη μεριά της Πεντέλης, πρόκειται για ξεχωριστό μέτωπο πυρκαγιάς, ανεξάρτητο από το άλλο:

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα: 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

GR- Alert Πολιτική Προστασία για πυρκαγιές: «Στη Σταμάτα, Εκάλη, Δροσιά και Διόνυσο κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: