Λήγει το μίνι λοκντάουν σήμερα Δευτέρα στη Μύκονο: Όμως για εννέα νησιά “χτυπάει δυνατά η καμπάνα”

File Photo: Πανοραμική απόψη του λιμανιού της Μυκόνου, ΑΠΕ-ΜΠΕ




Σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωναϊού παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στη Μύκονο, ως αποτέλεσμα του «μίνι» lockdown που τέθηκε σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα, με τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα να οδεύουν προς λήξη στις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν ικανοποίηση για την αποδοτικότητα των μέτρων, ωστόσο δεν αποκλείουν παρόμοια επιβολή περιορισμών στο νησί ή και αλλού αν παρατηρηθεί και πάλι επιδημιολογική επιβάρυνση.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε αναφέρει ότι τα μέτρα απέδωσαν στη Μύκονο, προαναγγέλλοντας το «άνοιγμα» του νησιού.

Ανησυχία για εννέα νησιά

Την ίδια ώρα, οι αρχές εκφράζουν την ανησυχία τους για την επιδημιολογική εικόνα σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, με τις επόμενες ημέρες να χαρακτηρίζονται «κρίσιμες», εξαιτίας και του μεγάλου όγκου αδειούχων που αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης και των ειδικών βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, νησιά που θεωρούνται ιδιαίτερα δημοφιλή για τους τουρίστες και ειδικότερα η Αντίπαρος, η Κως, η Σίφνος, η Σέριφος, η Μήλος, η Ζάκυνθος, η Λέρος, η Κέρκυρα και η Ρόδος.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Κατέληξε ανεμβολίαστη 31χρονη που νοσηλευόταν με κορωναϊό στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: