Κυρίδου – Μπούρμπου: Συγκινημένα τα κορίτσια μετά την 5η θέση στον τελικό – «Θέλαμε κάτι παραπάνω» [video]

H Mαρία Κυρίδου (αριστερά) και η Χριστίνα – Ιωάννα Μπούρμπου αγωνιζόμενες στον τελικό. EPA/KIMIMASA MAYAMA




Στην πρώτη παρουσία τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου κατέλαβαν την 5η θέση στον τελικό της δικώπου, με χρόνο 6:57.11 στο Τόκιο.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες, τα είχαν δώσει όλα στην ημιτελική σειρά τους χθες (28/7) και αν και είχαν τον δεύτερο καλύτερο χρόνο από τα πληρώματα του τελικού δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στις τρεις πρώτες θέσεις και ν’ ανέβουν στο βάθρο.

 

Το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο γυναικών κατέκτησαν στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο οι Νεοζηλανδές Γκρέις Πρέντεργγκαστ και Κέρι Γκόουλερ με χρόνο 6:50.19, οι οποίες χθες είχαν καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ που έκαναν οι Κυρίδου/Μπούρμπου στον αγώνα τους για την 1η ημιτελική σειρά (6:48.70), μόλις λίγα λεπτά αργότερα παίρνοντας την πρώτη θέση στη 2η ημιτελική σειρά (6:47.41). Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ρωσίδες Βασιλίσα Στεπάνοβα/Έλενα Οριανμπίσκαγια (6:51.45) και το χάλκινο μετάλλιο κρέμασαν στο στήθος οι Κάλειφ Φίλμερ και Χίλαρι Γιάνσενς (6:52.10).

Τα αποτελέσματα του τελικού της δικώπου γυναικών στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο:

ΔΙΚΩΠΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΤΕΛΙΚΟΣ

1. Νέα Ζηλανδία Πρέντεργγκαστ/Γκόουλερ 6:50.19

2. Ρωσία Στεπάνοβα/Οριανμπίσκαγια 6:51.45

3. Καναδάς Φίλμερ/Γιάνσενς 6:52.10

4. Μεγάλη Βρετανία Γκλόβερ/Σουόν 6:54.96

5. ΕΛΛΑΔΑ Μαρία Κυρίδου/Χριστίνα Μπούρμπου 6:57.11

6. Ισπανία Θιντ/Ντίαθ Ρίμπας 7:00.05

Tα δώσαμε όλα στον ημιτελικό

Η 5η θέση που κατέλαβαν στον τελικό της δικώπου γυναικών οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου ήταν η καλύτερη μέχρι στιγμής για την Ελλάδα, στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αν και είναι μόλις 20 χρόνων, οι δύο αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης ήθελαν όσο τίποτε άλλο ν’ ανέβουν στο βάθρο και να χαρίσουν ένα μετάλλιο στην Ελλάδα.

Κι αν η Μαρία Κυρίδου παρουσιάστηκε πιο συγκρατημένη στις δηλώσεις της μετά την καταληκτική κούρσα στην Ιαπωνία, η Χριστίνα Μπούρμπου δεν κατάφερε να σταματήσει τα δάκριά της, μετά την προσπάθεια πολλών ετών των δύο αθλητριών για να καταφέρουν να ανήκουν στις Ολυμπιονίκες.

Στα ημιτελικά, την Τετάρτη (28/7), οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου είχαν τερματίσει πρώτες στη σειρά τους μετά από απίστευτο φίνις περνώντας τις τρεις προπορευόμενες βάρκες στα τελευταία 500 μέτρα, κάνοντας μάλιστα και παγκόσμιο ρεκόρ.

Παίρνοντας πρώτη τον λόγο η Μαρία Κυρίδου δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένες με αυτή τη θέση. Θα θέλαμε κάτι περισσότερο, όπως ο καθένας θα ήθελε, όταν αγωνίζεται στον τελικό. Τα δώσαμε, όμως όλα χθες για να περάσουμε. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σήμερα στον τελικό και νομίζω ότι ήταν η σωστή απόφαση που τα δώσαμε όλα χθες στον ημιτελικό».

Η Χριστίνα Μπούρμπου προσπάθησε να εκφράσει τα συναισθήματά της, αλλά τα δάκρυα που έτρεχαν από τα μάτια της την υποχρέωσαν να… κάνει μια σύντομη διακοπή. «Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Με βάση τη χθεσινή μας κούρσα θα ήθελα κάτι παραπάνω σήμερα. Η κούραση ήταν πάρα πολύ μεγάλη από χθες, αλλά το παλέψαμε μέχρι την τελευταία κουπιά. Είμαι πολύ χαρούμενη που μπορέσαμε και τερματίσαμε στην 5η θέση,» τόνισε η Χριστίνα Μπούρμπου.

Η Μαρία Κυρίδου εξήγησε: «Έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας. Στο δικό μας άθλημα η καλύτερη ηλικία είναι μεταξύ 25 και 30 χρόνων κι εμείς είμαστε στα 20 ακόμη. Οπότε πιστεύω ότι μπορούμε και οι δύο να φτάσουμε πολύ ψηλά».

Η Χριστίνα Μπούρμπου θέλησε να ευχαριστήσει τους δικούς της ανθρώπους, αλλά και όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για τη στήριξή τους: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας στήριξαν. Ξέρουμε ότι όλοι ξενύχτησαν για να μας δουν. Για να μας στηρίξουν έστω κι από μακριά και είναι πολύ ωραίο αυτό».

Η Μαρία Κυρίδου πρόσθεσε στο τέλος: «Μας δίνει δύναμη ότι είναι δίπλα μας οι δικοί μας άνθρωποι. Σε όλο αυτό το “ταξίδι” όλοι οι άνθρωποι μας στήριξαν, ο καθένας ξεχωριστά με τον τρόπο του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Τόκιο, Ιαπωνία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Σάκαρη και Τσιτσιπάς έτοιμοι για τη νέα μάχη: “Είμαστε ακόμα στους Ολυμπιακούς” δήλωσε με νόημα η Μαρία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: