Κύπρος: Τελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια Μνημείου Δημοκρατίας και Αντίστασης 1974

To μνημείο Δημοκρατίας και Αντίστασης 1974 στο δήμο Γεροσκήπου. ΚΥΠΕ, Κ. Περικλέους




Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Δημοκρατίας και Αντίστασης 1974, πραγματοποιήθηκαν χτες, 15 Ιουλίου 2021, στη Γεροσκήπου, ανήμερα της μαύρης επετείου του προδοτικού Πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του δήμου Γεροσκήπου, την απόφαση για δημιουργία του Μνημείου έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου, μετά από πρόταση του Συνδέσμου Αντιστασιακών Γεροσκήπου. Τα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου τέλεσε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου.

Προηγήθηκαν τρισάγιο από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Γεώργιο, καθώς και χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη και τον Ανδρέα Σιήκκη, εκ μέρους του Συνδέσμου Αντιστασιακών Γεροσκήπου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις πολιτειακές, θρησκευτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου. Το Μνημείο βρίσκεται δίπλα από την είσοδο του Παλαιού Μεταξουργείου (πρώην ΚΕΝ Γεροσκήπου).

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης σημείωσε πως ο Δήμος Γεροσκήπου απέτισε φόρο τιμής στους δημοκράτες, αντιστασιακούς που όρθωσαν το ανάστημα τους, απέναντι στα όπλα της προδοσίας, υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Τιμούμε συνέχισε, “τη μνήμη των αντιστασιακών που έπεσαν μαχόμενοι για τη δημοκρατία και τους ζώντες αντιστασιακούς που αποτελούν παράδειγμα αγώνα, αλλά και που όρθωσαν το ανάστημα τους απέναντι στα όπλα της προδοσίας, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία, την ακεραιότητα της πατρίδας και την αξιοπρέπεια αυτού του τόπου”.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου πρόσθεσε πως η ανέγερση του Μνημείου αποτελεί φόρο τιμής σε όσους αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και αποτελούσε ένα από τα οράματα του Δήμου. Η Πάφος, συμπλήρωσε, δεν “έπεσε” από τις πρώτες ημέρες αλλά υπήρξε αντίσταση και ο κόσμος ξεσηκώθηκε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πάφος, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ωμή πρόκληση: Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά λιμενικού σκάφους της Κύπρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: