Κύπρος και Αίγυπτος ενισχύουν την αμυντική τους συνεργασία: Συνάντηση Πετρίδη – Ζάκι

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε σήμερα ο Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων και Στρατιωτικής Παραγωγής Μοχάμεντ Άχμεντ Ζάκι, στον Υπουργό Άμυνας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της επίσκεψης του κ. Πετρίδη για τα εγκαίνια της Ναυτικής Βάσης της «3ης Ιουλίου» στην περιοχή Μάρσα Ματρούχ.KYΠΕ/Ν.ΚΑΤΣΙΚΑΣ




Την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας αποφάσισαν σήμερα κατά τη συνάντησή τους στο Κάιρο, ο Κύπριος υπουργός ‘Αμυνας, Χ. Πετρίδης, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι.

«Η Κύπρος και η Αίγυπτος εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις τους, έχουμε συμφωνήσει με τον ομόλογό μου την ανάγκη της δημιουργίας ενός περιφερειακού φόρουμ, ενός φόρουμ που θα συμμετέχουν και άλλες χώρες που έχουν τις ίδιες απόψεις με εμάς, που στηρίζουν το διεθνές δίκαιο, που στηρίζουν το δίκαιο της θάλασσας και μέσα σε αυτήν την αναγκαιότητα έχουμε επίσης συμφωνήσει για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων, μέσω των επιπλέον ασκήσεων τις οποίες και θα δρομολογήσουμε πολύ σύντομα», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Κύπριος υπουργός ‘Αμυνας.

Παράλληλα, αναφορικά με τον θάνατο τεσσάρων Αιγυπτίων νέων στις πυρκαγιές της Κύπρου, ο κ. Πετρίδης ανέφερε:

«Εξέφρασα στον ομόλογό μου τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια τεσσάρων νέων ανθρώπων από την Αίγυπτο, στις πυρκαγιές που είχαμε πρόσφατα στην Κύπρο. Να διαβεβαιώσω την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και της Πολιτείας για να στηρίξουμε και να διευκολύνουμε τις οικογένειες των θυμάτων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Νέα φωτιά στην επαρχία Λευκωσίας: Επιχειρούν 4 οχήματα και 2 αεροσκάφη από Ισραήλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: