“Καθάρισε” τον Άρη με 3-0 στο Φάηρο: Πετυχημένη «πρόβα» πριν τη Νέφτσι Μπακού για τον Ολυμπιακό

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν νίκη της ομάδας τους. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η τελευταία «πρόβα» του Ολυμπιακού ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα του για το Β’ γύρο του Champions League με τη Νέφτσι Μπακού (21 Ιουλίου στο «Γ. Καραϊσκάκης»), καθώς επικράτησε του Άρη με 3-0 σε φιλικό αγώνα στο Φάληρο, δείχνοντας μεγάλη αποτελεσματικότητα στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Οι Μαντί Καμαρά, Εμβιλά και Ραντζέλοβιτς τα γκολ των «ερυθρόλευκων», καλή εικόνα επιθετικά και απ’ τους «κιτρινόμαυρους» ενόψει του δικού τους αγώνα με την Αστάνα (22 Ιουλίου) για το Β’ γύρο του Conference League, που είχαν δύο δοκάρια, αλλά και αρκετά «θέματα» ανασταλτικά.

Ο Ολυμπιακός βγήκε στο γήπεδο με διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα και να πάρει την κατοχή, αλλά χρειάστηκε τουλάχιστον ένα δεκαπεντάλεπτο μέχρι να αρχίσει να βρίσκει συνεργασίες από τη μέση και μπροστά. Ο Άρης αντίθετα, προσπάθησε να χτυπήσει κυρίως στην κόντρα κι έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 18’, με τον Σάσα να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη, μετά από ωραίο γύρισμα του Μαντσίνι.

Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να είναι πιο επικίνδυνοι με την μπάλα στα πόδια κι απείλησαν ξανά στο 30’, μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό των Σάκιτς, Μαντσίνι, Γκάμα και πλασέ του τελευταίου που χτύπησε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη κι απομακρύνθηκε ακολούθως απ’ τους αμυντικούς.

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, ήταν εκείνος που είχε την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα και πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 37’ με τον Μαντί Καμαρά. Μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό των «ερυθρόλευκων» και γρήγορη κυκλοφορία, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος έβγαλε θαυμάσια σέντρα προς τον Αφρικανό μέσο του Ολυμπιακού, που δεν λάθεψε κάνοντας το 1-0 με άπιαστη κεφαλιά.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε με το πόδι στο… γκάζι μετά το πρώτο γκολ κι έφτασε και στο 2-0 στο 42’, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Ελ Αραμπί με δεξιό εξωτερικό φάλτσο και θαυμάσια εκτέλεση του Εμβιλά με τη μία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάρτινς πέρασε στο γήπεδο και τους Αγκιμπού Καμαρά, Λαλά και Χασάν, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2 και συνεχίζοντας τις δοκιμές ενόψει Νέφτσι. Οι Θεσσαλονικείς έχασαν άλλη μία ευκαιρία με τον Μήτρογλου στο 59’, όμως ο Τζολάκης έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά κι απέκρουσε.

Οι δύο προπονητές συνέχισαν τις αλλαγές τους στο τελευταίο ημίωρο, με το ρυθμό του αγώνα να πέφτει σταδιακά. Μέχρι το 78ο λεπτό, όταν ο Πιέρ Κουντέ με μία εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, πέρασε τρεις αντιπάλους και γύρισε την μπάλα προς τον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τζολάκης απέκρουσε ξανά το πλασέ του Μήτρογλου με το αριστερό, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)

  • Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος (46’ Λαλά), Σεμέδο (65’ Μπα), Παπασταθόπουλος (79’ Παπαδόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (79’ Σουρλής), Μπουχαλάκης (65’ Κουντέ), Μαντί Καμαρά (46’ Αγκιμπού Καμαρά), Ραντζέλοβιτς (79’ Τσούμιτς), Μασούρας (46’ Χασάν), Ελ Αραμπί (65’ Βρουσάι).
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Μπεναλουάν (83’ λ. τρ. Ασλανίδης), Σάκιτς (90′ Σάλιαρης), Ματίγια (54’ Μπρούνο), Σάσα (70’ Χαΐροβιτς), Μαντσίνι (70’ Μάνος), Ματέο Γκαρσία (70’ Γκάνεα), Μπρούνο Γκάμα (54’ Μήτρογλου), Μπερτόλιο (54’ Τζέγκο).

Νέα ήττα για την Εθνική μπάσκετ με αμαξίδιο: Έχασε με 58-69 από την Βοσνία Ερζεγοβίνη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: