Καταγγελία: Ο Βίκτορ Όρμπαν έκανε την Ουγγαρία πραγματική κλεπτοκρατία εις βάρος της Ευρώπης

FILE PHOTO: Ο εθνικιστής Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν EPA, STEPHANIE LECO




Με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αναβάλει την απόφασή της τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, σχετικά με τη χορήγηση των 7 δις ευρώ στην Ουγγαρία ως μέρος του σχεδίου ανάκαμψης μετά το Covid, η ευρωβουλευτής Valérie Hayer σε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Le Monde, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Μέχρι σήμερα, η Ευρώπη παρέμεινε αδύναμη. Οι αναφορές συσσωρεύονται, οι δηλώσεις ακολουθούν η μια την άλλη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθυστερεί να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις κατά του καθεστώτος, αν και αυτές είναι πλέον δυνατές από την 1η Ιανουαρίου 2021, χάρη στο έργο των ευρωβουλευτών. Αλλά την Δευτέρα 12 Ιουλίου έγινε το πρώτο τεστ. \

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ursula von der Leyen, παρά το γεγονός, ότι είχε στο γραφείο της το ουγγρικό σχέδιο ανάκαμψης, επέλεξε την αναβολή της επικύρωσής του.

Στόχος μας δεν είναι να «τιμωρήσουμε» την Ουγγαρία και τους Ούγγρους, αλλά να τους προστατεύσουμε απέναντι στις καταχρήσεις του Orban και των συνεργών του. Οι ίδιοι οι Ούγγροι δεν κάνουν λάθος, δεδομένου, ότι το 87% πιστεύει πως το καθεστώς είναι διεφθαρμένο.

Η δυσαρέσκεια στη Βουδαπέστη μεγαλώνει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εδώ και καιρό βρίσκεται αντιμέτωπη με το πρόβλημα, έχει σήμερα τη λύση.

Ο Orban δεν είναι μοιραίος και υπάρχει η ουγγρική δημοκρατική αντιπολίτευση, που είναι στην διαδικασία ένωσης για τις εκλογές του 2022 και οι πιθανότητες νίκης της είναι πραγματικές. Για να καταφέρει να αλλάξει το μέλλον της Ουγγαρίας, χρειάζεται τη βοήθειά μας και όχι να χρηματοδοτούμε τον αυταρχικό, τον οποίον αντιμάχεται.»

ΠΗΓΗ: Le Monde, Valérie Hayer – «Viktor Orban a fait de la Hongrie une véritable kleptocratie aux frais de l’Europe»

Προπαγάνδα επιπέδου κιτς επιθεώρησης από τον Ερντογάν: Ο… Μωάμεθ ο Πορθητής του… παραδίδει τα κλειδιά της Αγίας Σοφίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: