Ίδρυση του πρώτου φαρμακείου στο Καστελόριζο: Καθοριστική η συμβολή του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου

File Photo Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του φαρμακείου ΑΠΕ-ΜΠΕ




Για την καθοριστική συμβολή του στην ίδρυση του πρώτου φαρμακείου στο Καστελόριζο τιμήθηκε ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης (ΣΥΦΑΚ), στην τελετή εγκαινίων που οργανώθηκε στο ακριτικό νησί.

Ήδη μία φαρμακοποιός και μία βοηθός προσφέρουν υπηρεσίες φαρμακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους του νησιού σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και χρόνια ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, ενώ σημαντικός ήταν και ο ρόλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε ό,τι αφορά τη στήριξη των διαδικασιών για τη λειτουργία του φαρμακείου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του ΔΣ του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης, Απόστολο Γενετζάκη και στον γενικό Διευθυντή του Ομίλου ΣΥΦΑΚ Δημήτρη Αλιμπέρτη.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΦΑΚ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «βρισκόμαστε στην τελευταία γραμμή του Ελληνισμού με σκοπό να βοηθήσουμε σε μία εθνική προσπάθεια για άλλη μία φορά. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθεια του Φαρμακευτικού Συλλόγου και των υπόλοιπων φορέων της περιοχής για την ίδρυση του φαρμακείου στο Καστελόριζο, ένα φαρμακείο που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών, με σκοπό να έχουν πρόσβαση στη σωστή φαρμακευτική περίθαλψη την ώρα που χρειάζονται το φάρμακό τους δια χειρός φαρμακοποιού. Είμαστε συνεχείς αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε οικονομικά το φαρμακείο του Καστελόριζου σε ετήσια βάση».

To Φαρμακείο πήρε το όνομα «Παύλος Γιαννακόπουλο» λόγω της πολυετούς προσφοράς του στον κλάδο των φαρμακοποιών και της στήριξής του στα Δωδεκάνησα και την ακριτική Ελλάδα. Μάλιστα, χάρη στη ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ και της δωρεάς της για την ενίσχυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης (Καστελόριζο), οι υπηρεσίες υγείας στο νησί έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά σε συνδυασμό με την ίδρυση του φαρμακείου.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δωδεκανήσου Χαρούλα Γιασιράνη, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς και ο πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ Δημήτριος Γιαννακόπουλος.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μass Defac, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Αχ Ελλάδα σε αγαπώ! Σε αυτή την εκπληκτική παραλία του Αιγαίου μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητό σας

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: