Η UEFA εμπόδισε τους χορηγούς να χρησιμοποιήσουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου που αντιπροσωπεύουν την ΛΟΑΤΚΙ

File Photo Το στάδιο Γουέμπλεϊ όπου θα διεξαχθεί ο τελικός EPA/ANDY RAIN μέσω ΚΥΠΕ




«Μπλόκο» της UEFA στους χορηγούς για το ουράνιο τόξο (αντιπροσωπεύουν την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ) σε δύο αγώνες της προημιτελικής φάσης του EURO 2020 και συγκεκριμένα σε εκείνους που διεξήχθησαν στο Αζερμπαϊτζάν (Τσεχία-Δανία) και τη Ρωσία (Ελβετία-Ισπανία), μια απόφαση που ελήφθη λόγω της «τοπικής νομοθεσίας», σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητικού οργάνου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, χορηγός της UEFA από το 2018, γνωστοποίησε τις τελευταίες ημέρες ότι δεν είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί λογότυπα με ουράνιο τόξο στα γήπεδα της Αγίας Πετρούπολης και του Μπακού, με την ευκαιρία των αγώνων που έληξαν αντίστοιχα με τις νίκες της Ισπανίας και της Δανίας.

Με μια δήλωση που αναφέρθηκε από το ESPN.com, η UEFA υπερασπίστηκε τον εαυτό της ως εξής: «Η UEFA υποστηρίζει πλήρως την εμφάνιση τέτοιων μηνυμάτων ανεκτικότητας και σεβασμού της διαφορετικότητας, τα οποία έχουν ήδη εμφανιστεί σε όλα τα στάδια σε όλους τους αγώνες της “φάσης των 16” και χρησιμοποιήθηκαν από τη Volkswagen στους προημιτελικούς του EURO 2020, σε Μόναχο και Ρώμη».

Η UEFA απαιτεί από τους χορηγούς της «να διασφαλίσουν ότι οι επιχειρήσεις τους συμμορφώνονται με την τοπική νομοθεσία και κατανοούμε ότι αυτό δεν συμβαίνει στο Μπακού και την Αγία Πετρούπολη. Ωστόσο, η UEFA θα συνεχίσει να τονίζει τον αγώνα της ενάντια σε όλους τους τύπους διακρίσεων μέσω της καμπάνιας Equal Game σε όλα τα στάδια σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες. Όλοι οι άλλοι χορηγοί αποφάσισαν να μην χρησιμοποιούν πλέον λογότυπα με το ουράνιου τόξο στο τουρνουά, με τον μήνα της “υπερηφάνειας” να τελειώνει», πρόσθεσε.

Η UEFA είχε ήδη επικριθεί έντονα τον περασμένο μήνα, μετά την απόρριψη του αιτήματος της πόλης του Μονάχου να φωτίσει την «Αλιάντς Αρένα» στα χρώματα του ουράνιου τόξου για τον αγώνα μεταξύ Γερμανίας και Ουγγαρίας, στη φάση των ομίλων του EURO 2020.


Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: