Η φον ντερ Λάιεν θα μεταφέρει στην ΕΕ την ανάγκη δημιουργίας βάσης rescEU στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςΟύρσουλα φον ντερ Λάιεν. ΚΥΠΕ, Α. Αντρέου, ΓΤΠ




Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει στην ΕΕ το θέμα της ανάγκης δημιουργίας βάσης του rescEU στην Κύπρο, κάτι που θα είναι επωφελές τόσο για την Κυπριακή Δημοκρατία όσο και για χώρες της περιοχής.

Η κ. φον ντερ Λάιεν έκανε τις παραπάνω δηλώσεις μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στην Κύπρο, με σκοπό να παραδώσει την έγκριση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση τους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κ. φον ντερ Λάιεν συζήτησαν θέματα που άπτονται του Σχεδίου Ανάκαμψης, με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Πρόεδρο της για την έγκριση του Σχεδίου Ανάκαμψης που δίνει μια νέα προοπτική στην κυπριακή οικονομία.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που άπτονται του Μεταναστευτικού, της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωναϊού, αλλά και ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση των συνεπειών κρίσεων και καταστροφών, όπως η πρόσφατη πυρκαγιά σε ορεινές περιοχές.

Η κ. φον ντερ Λάιεν εξέφρασε την ικανοποίηση της για την έναρξη της εφαρμογής του Σχεδίου Ανάκαμψης για την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας το ως ένα πολύ καλό πλάνο που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και το ποσό των 18 εκ. ευρώ για ενίσχυση των δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση καταστροφών.

Πρόσθεσε ότι θα μεταφέρει στην ΕΕ το θέμα της ανάγκης δημιουργίας βάσης του rescEU στην Κύπρο, κάτι που θα είναι επωφελές τόσο για την Κυπριακή Δημοκρατία όσο και για χώρες της περιοχής.

Αναφορικά με το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού, η Πρόεδρος της Κομισιόν συνεχάρη την Κυπριακή Κυβέρνηση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και για τις ενέργειες του κράτους προς την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό, η Πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι αναγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος ως κράτος πρώτης γραμμής και τις πιέσεις που δέχεται.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ο Αναστασιάδης και η Ούρσουλα στην ορεινή Λάρνακα: Το κράτος θα σταθεί δίπλα στους πυρόπληκτους, υποσχέθηκε ο Πρόεδρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: